Πρεμιέρα για την Ακαδημία Ελληνικού Κινηματογράφου

16.12.2009
Η Ακαδημία Ελληνικού Κινηματογράφου, προς το παρόν, λειτουργεί με προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο...
Η Ακαδημία Ελληνικού Κινηματογράφου, προς το παρόν, λειτουργεί με προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, που αποτελείται από τους Αντουανέττα Αγγελίδη, Θάνο Αναστόπουλο, Γιώργο Αργυροηλιόπουλο, Σωτήρη Γκορίτσα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, Γιώργο Λυκιαρδόπουλο, Τάσος Μπουλμέτη και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Σύντομα όμως θα υπάρχει μόνιμο 9μελές Δ.Σ., καθώς η Ακαδημία έχει τις πρώτες της εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, κυριότεροι στόχοι της Ακαδημίας είναι η παρέμβαση σε δημόσιες αρχές και θεσμικά όργανα, η εκπαίδευση επαγγελματιών στην κινηματογραφική τέχνη και, φυσικά, τα ετήσια βραβεία.

Τα τελευταία θα δίνονται βάσει των ξένων ακαδημιών και δεν θα είναι χρηματικά. Στα μέσα Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν λοιπόν οι υποψηφιότητες (3 για τις κατηγορίες μεγάλου μήκους και 5 για τις μικρού μήκους), ενώ στα μέσα Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η απονομή των βραβείων αυτών. Για το 2010 η απονομή θα γίνει στην Αθήνα, όμως τα επόμενα χρόνια θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα βραβεία αυτά θα προκύπτει και η ελληνική υποψηφιότητα για τα Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.