Ειμαι απιστη

17.04.2015
Ενω ηταν 3 ανθρωποι που με λατρευαν και ημουν υπερβολικα δεμενη μαζι τους εγω τους απατουσα. Με ποια λογικη δεν νιωθω τυψεις;

Γεια σου Θεια μου. Ειμαι 20 χρονων και εχω θεμα με την απιστια. Εχω κανει 3 μακροχρονιες σχεσεις και στις 3 εχω απιστησει χωρις λογο και αιτια. Ενω ηταν 3 ανθρωποι που με λατρευαν και ημουν υπερβολικα δεμενη μαζι τους εγω τους απατουσα. Πες μου με ποια λογικη δεν νιωθω τυψεις; Δεν εχω αναγκη την επιβεβαιωση, ουτε ειμαι ανασφαλης κοπελα, απλα εχει τυχει! Οι φιλες μου μου λενε να το ψαξω σε ψυχολογο, εγω παλι λεω οχι. Τι πιστευεις θεια μου; Ευχαριστω.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δήμητρα μου, θα συμφωνήσω με τις φίλες σου: ένας ψυχολόγος σίγουρα θα μπορέσει να σε βοηθήσει πολύ καλύτερα από μένα, γιατί υποψιάζομαι ότι η ψυχούλα σου είναι ένα μπλεγμένο κουβάρι που δύσκολα θα μπορέσεις να ξεμπερδέψεις μόνη σου.

Εξίσου σίγουρα, τίποτα δεν συμβαίνει «τυχαία» και πολύ περισσότερο πράγματα που εξαρτώνται 100% από σένα την ίδια και είναι θέμα επιλογής, όπως η απιστία. Γι' αυτό επίτρεψε μου να αμφιβάλλω για το κατά πόσο δεν έχεις ανάγκη επιβεβαίωσης, για την αυτοπεποίθηση σου, αλλά και για το «δέσιμο» που λες ότι είχες με αυτούς τους ανθρώπους.

Μάλιστα, το γεγονός ότι αρνείσαι να δεχτείς ότι έχεις οποιαδήποτε ευθύνη για τη συμπεριφορά σου και αποδίδεις τις όποιες εξελίξεις στην τύχη, είναι από μόνο του ένα καμπανάκι που θα έπρεπε να σε κάνει να σκεφτείς ότι δεν τα πας και τόσο καλά με τον εαυτό σου, όσο θα ήθελες να πιστεύεις.

Φυσικά, μπορώ να δεχτώ ότι στην ηλικία που είσαι και ήσουν όταν έκανες αυτές τις σχέσεις μπορεί να μην είχες την ωριμότητα για να δεσμευτείς σοβαρά απέναντι σε έναν άλλο άνθρωπο. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα θεμιτό και αποδεκτό, ιδιαίτερα στην εποχή της εφηβείας όπου η διάθεση για πειραματισμούς και νέες εμπειρίες είναι πολύ πιο έντονη απ' ότι ποτέ.

Όμως, αφού το μάτι σου «έπαιζε» και θα μπορούσες απλά να διασκεδάζεις τη ζωή σου χωρίς να πληγώνεις κανέναν, γιατί είχες την ανάγκη να δημιουργήσεις και να διατηρήσεις αυτές τις σχέσεις;

Κάτι δεν πάει καλά σ' αυτή τη συμπεριφορά και οφείλεις να το ψάξεις αν δεν θέλεις να ξαναζήσεις το ίδιο σενάριο και στο τέλος να καταλήξεις κι εσύ η ίδια πληγωμένη από τον ίδιο σου τον εαυτό.