Ωριμη ηλικια και ορμη

14.05.2015
Tον τελευταιο καιρο νιωθω μια τρομερη ξηροτητα και εναν τρομερο πονο κατα την επαφη.

Καλησπερα ειμαι 56 ετων και μεχρι τωρα ευχαριστιομουν την σεξουαλικη μου ζωη με τον νεοτερο συντροφο μου. Ομως τον τελευταιο καιρο νιωθω μια τρομερη ξηροτητα και εναν τρομερο πονο κατα την επαφη. Ο συντροφος μου το καταλαβαινει και δεν ειναι το ιδιο θερμος. Τι να κανω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Δάφνη μου, λόγω της ηλικίας σου πιθανολογώ ότι πρόκειται για ατροφία του κόλπου που οφείλεται στην εμμηνόπαυση. Όμως για να είσαι σίγουρη θα πρέπει πρώτα να κάνεις μια καλλιέργεια κολπικού υγρού ώστε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να έχεις αναπτύξει κάποια μόλυνση.

Επίσης, ακόμη κι αν η καλλιέργεια βγει καθαρή, θα ήταν χρήσιμο να συμβουλευτείς τον γυναικολόγο σου, ο οποίος μπορεί να σου γράψει μια κολπική κρέμα με οιστρογόνα (κυκλοφορεί και σε υπόθετο ή κολπικό δακτύλιο), η οποία θα σε ανακουφίσει από τα συμπτώματα της ξηρότητας και του πόνου και θα σου επιτρέψει να απολαύσεις ξανά το σεξ.

Μέχρι τότε μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο ειδικό λιπαντικό που μπορείς να βρεις σε όλα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ και σίγουρα θα σε ανακουφίσει.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά, καλό είναι να ενημερώσεις σχετικά τον σύντροφο σου, ο οποίος δεν πρέπει να παρεξηγείται από την αλλαγή στη ερωτική σου ανταπόκριση, αφού πρόκειται για κάτι φυσιολογικό κι αναμενόμενο μετά την εμμηνόπαυση και δεν εξαρτάται από τον πόθο που νιώθεις για εκείνον. Γι' αυτό και θα πρέπει να δείξει περισσότερη υπομονή και κατανόηση, μέχρι να βρείτε τη λύση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ