Πώς να πάρεις τα σωστά μέτρα για κουρτίνες σε τρία εύκολα βήματα

12.02.2020
Πώς να πάρεις τα σωστά μέτρα για κουρτίνες σε τρία εύκολα βήματα
Εάν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο σπίτι σου για τη νέα χρονιά, σου προτείνουμε να αλλάξεις τις κουρτίνες σου καθώς είναι ένας προσιτός και εύκολος τρόπος για μια ανανέωση και μπορεί να είναι και ένας εξίσου πολύ καλός τρόπος για να δώσεις νέα ζωή σε ένα χώρο με prints και χρώματα. Αλλά αν θελήσεις να φτιάξεις ένα ζευγάρι κουρτίνες από την αρχή, θα πρέπει να γνωρίζεις πώς να πάρεις τα σωστά μέτρα. Ακολούθησε τον παρακάτω οδηγό βήμα προς βήμα για την τέλεια εφαρμογή.

Πώς να μετρήσεις τις κουρτίνες σε τρία εύκολα βήματα:

1. Πάρε ένα μέτρο

Χρησιμοποίησε ένα μέτρο για να κάνεις με ακρίβεια τις μετρήσεις και μην ξεχάσεις να τις σημειώσεις στο χαρτί (μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά δεν είναι!). Και για μέτρο, σε αυτές τις περιπτώσεις μία μεζούρα είναι πιο χρήσιμη. Πιο εύκαμπτη και σου δίνει καλύτερο αποτέλεσμα.

2. Μέτρησε πρώτα το πλάτος

Ξεκίνα να μετράς το πλάτος από τις εξωτερικές άκρες του παραθύρου. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 20 εκατοστά σε κάθε πλευρά για να αφήσεις χώρο για τους βραχίονες ή να περάσεις τις κουρτίνες από τη μέση. Εάν κρεμάς τις κουρτίνες σου σε μια εσοχή στον τοίχο , δεν χρειάζεται να προσθέσεις τα επιπλέον 20 εκατοστά σε κάθε πλευρά.

3. Μέτρησε το πόσο θα πέφτει η κουρτίνα

Το πόσο θα πέφτει η κουρτίνα σου εννοούμε το κατακόρυφο μήκος των κουρτινών σου. Αν επιλέξεις κουρτίνες με πιέτες, θα χρειαστεί να μετρήσεις από τα μικρά δαχτυλίδια που μπαίνουν τα γαντζάκια. Εάν έχεις κουρτίνες με κρίκους ή με θηλάκια, θα πρέπει να μετρήσεις από την κορυφή του κονταριού των κουρτινών.

Θες να κρέμονται στο πάτωμα; Εάν ναι μέτρησε περίπου 1,25 εκατοστά έως 1,5 εκατοστά από πάνω. Μερικοί μπορεί να θέλουν να δημιουργήσουν ένα εφέ «λακούβας» στο πάτωμα, οπότε μπορείς να το πας περισσότερο.

Τώρα είσαι έτοιμη για το πιο ωραίο μέρος – να επιλέξεις το ύφασμα κάνοντας βόλτες στα μαγαζιά!