Πώς να καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά τα ασημικά σου

15.03.2020
Πώς να καθαρίσεις γρήγορα και αποτελεσματικά τα ασημικά σου
Mήπως τα ασημικά σου φαίνονται σαν τα έχει φθείρει ο χρόνος; Όλα τα ασημικά μπορεί να γανιάσουν εύκολα όταν εκτίθενται στο φως και στον αέρα, αλλά, μην ανησυχείς, το να τα κάνεις να φαίνονται πάλι σαν καινούργια είναι πιο εύκολο από ό, τι νομίζεις. Και τώρα που μένεις περισσότερο στο σπίτι λόγω... καραντίνας, ιδού μια ακόμη δουλειά που ίσως σταματήσεις να αναβάλεις.

Οι παρακάτω συμβουλές για το πώς να καθαρίζεις τα ασημικά θα τα αναζωογονήσουν, από τα κοσμήματα και τους δίσκους σου μέχρι τα κηροπήγια, τα τασάκια και πολλά άλλα. Εάν έχεις κοσμήματα που δεν φοράς πια επειδή είναι θαμπά και ξεθωριασμένα, βγάλε τα από το συρτάρι και ετοιμάσου να μην πιστεύεις στα μάτια σου.

Ένα καλό μίγμα από νερό, μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και αλάτι θα κάνει...μαγικά.

Πώς να καθαρίσεις τα ασημικά σου:

Τι θα χρειαστείς:

1. 300ml βραστό νερό

2. 1 κουταλιά σόδα φαγητού

3. 150ml λευκό ξύδι

4. Μια κουταλιά της σούπας λευκό άλατι

5. Ένα φύλλο αλουμινόχαρτο

6. Ένα μπολ σε μεγάλο μέγεθος

7. Ένα πανί για να τα γυαλίσεις

Τι να κάνεις:

1. Ντύσε το μπολ με ένα φύλλο αλουμινόχαρτο , τη γυαλιστερή πλευρά επάνω.

2. Πρόσθεσε το αλάτι και τη σόδα και στη συνέχεια πρόσθεσε το ξίδι αργά, πριν τα αναμίξεις όλα μαζί.

3. Βάλε το βραστό νερό και στη συνέχεια πρόσθεσε προσεκτικά τα ασημένια κομμάτια σου.

4. Άφησε τα μέσα στο μίγμα, γυρίζοντάς τα μία φορά με λαβίδες έτσι ώστε όλες οι πλευρές να μπορούν να αντιδράσουν με το φύλλο. Ο Dean Davies, υπεύθυνος καθαρισμού στο fantasticservices.com, λέει ότι ο χρόνος που πρέπει να αφήνεις τα ασημικά μέσα στο μείγμα εξαρτάται από το πόσο μαύρα είναι. Εξηγεί: «Αφήνοντάς τα μέσα για 30-45 δευτερόλεπτα θα πρέπει να καθαρίσουν.Ωστόσο, αν το ασήμι είναι πολύ μαύρο, θα τα άφηνα μέσα για πέντε λεπτά. Αν αυτό δεν λειτουργήσει, δοκίμασε να επαναλάβεις τη διαδικασία, αλλά με περισσότερη μαγειρική σόδα ή περισσότερο χρόνο μέσα στο μείγμα».

5. Πάρε τα ασημένια κομμάτια σου και βούρτσισε το καθένα με το πανί σου. Η μαυρίλα θα πρέπει να βγει και να δεις τα ασημικά σου από θαμπά να γίνονται και πάλι εκθαμβωτικά, με μόνο λίγα περάσματα.