Πώς να ψωνίζεις γρηγορότερα στο σούπερ μάρκετ

27.05.2021
Πώς να ψωνίζεις γρηγορότερα στο σούπερ μάρκετ
Τα tips που θα συντομεύσουν το χρόνο που ξοδεύεις για τα ψώνια της εβδομάδας

Είναι μια αναμφισβήτητη αλήθεια στη ζωή: Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ φαίνεται να διαρκούν πολύ περισσότερο από ό, τι προγραμματίζουμε. Πόσες φορές έχεις κοιτάξει το ρολόι σου και έχεις συνειδητοποιήσει με τρόμο ότι ξόδεψες μια ώρα μαζεύοντας προϊόντα για την εβδομάδα;

Ποια είναι τα 10 πράγματα που καλό είναι να έχεις πάντα μέσα στην τσάντα σου

Παρακάτω θα βρεις μερικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να επιταχύνεις αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία:

Κάνε λίστα πριν πας εκεί
Η Catherine Alford, ειδική στον τομέα των εξόδων, λέει ότι ακόμη και τα άτομα με λίστες στο σούπερ μάρκετ μπορούν να πειστούν εύκολα από τις προσφορές, οπότε συνιστά να εξετάσεις ποιες από αυτές πραγματικά θα σε επωφελήσουν ριν από τις αγορές σου, ώστε να ξέρεις ποιες να παρακάμψεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Οργάνωσε τη λίστα ανά κατηγορία τροφίμων
Ξεκίνα το γράψιμο της λίστας σου ανά κατηγορία προϊόντων, όπως γαλακτοκομικά, λαχανικά και κατεψυγμένα. Με αυτόν τον τρόπο γλυτώνεις τα άσκοπα πέρα-δώθε και σώζεις πολύτιμο χρόνο.

Πήγαινε για ψώνια μόνη σου
Τα ψώνια μπορεί να είναι πιο ευχάριστα με παρέα, αλλά ο συγγραφέας οικονομικών Brad Hines εξηγεί ότι οι άλλοι πιθανότατα θα προσθέσουν περισσότερο χρόνο στη διαδικασία λήψης αποφάσεών σου και θα αποσπάσουν την προσοχή σου από αυτά που πρέπει να αγοράσεις.

5 κόλπα για να επιλέγεις φρέσκα και νόστιμα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ

Μείνε σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα
Είναι εκπληκτικό το πόσο πιο γρήγορα μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου όταν γνωρίζεις ακριβώς πού κατευθύνεσαι και δεν σταματάς συνέχεια για να ζητήσεις βοήθεια από τους υπαλλήλους. Εάν πάντοτε πηγαίνεις στο ίδιο μέρος, τελικά θα το μάθεις σαν το πίσω μέρος του χεριού σου - και θα αρχίσεις να δημιουργείς σχέσεις με το προσωπικό. Εκτός αυτού, αν το προσωπικό εκεί γνωρίζει το τι αγοράζεις, θα μπορέσει να σε εξυπηρετήσει γρηγορότερα.

Εάν το κατάστημα δεν είναι μεγάλο, παράλειψε το μεγάλο καρότσι
Όταν έχεις τόσο πολύ χώρο στο καρότσι, είναι πιο πιθανό να το γεμίσεις με διάφορα πράγματα, ακόμη και αν δεν βρίσκονται στη λίστα σου.

Αγόραζε συγκεκριμένες μάρκες
Μπορεί να γίνει βαρετό, αλλά είναι σίγουρα πιο γρήγορο. Μπορεί εύκολα χωρίς καν να το καταλάβεις να χάσεις μια ώρα κοιτάζοντας όλες τις διαφορετικές επιλογές στο ράφι. Όπως λέει ο Jamie Novak, συγγραφέας του Keep This Toss That, η αφοσίωση σε μια μάρκα είναι το κλειδί: "Όταν ξέρεις τι να πάρεις θα εξοικονομήσεις χρόνο."

Διάλεξε έξυπνα σε ποιο ταμείο θα πας
Ενώ το πρώτο σου ένστικτο είναι να αποφύγεις το άτομο με το καλάθι που ξεχειλίζει, ξανασκέψου το. Μερικές φορές είναι καλύτερο να περιμένεις πίσω από ένα άτομο με πολλά αντικείμενα ο οποίο όμως μπορεί να είναι γρήγορος, από το να περιμένεις πίσω από πολλά άτομα στη λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, όπου ο υπάλληλος πρέπει να σκανάρει κάθε αντικείμενο και να τα βάλει σε σακούλες. Επιπλέον υπάρχει μια καλή πιθανότητα ένας από αυτούς τους πελάτες να έχει ένα απρόβλεπτο ζήτημα που θα του πάρει χρόνο να λύσει.