Με τα μάτια των παιδιών

27.09.2007
Τα φωτεινά χρώματα και τα prints είναι απαραίτητα για κάθε παιδικό δωμάτιο! Δημιουργήστε έναν ζωντανό κήπο που θα ταξιδέψει το... χαϊδεμένο σας στον κόσμο των παραμυθιών.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από τη συνεργασία γονιών και παιδιών, ειδικά αν πρόκειται για κατασκευές που αφορούν το δωμάτιό τους. Να θυμάστε όμως πως κάθε κατασκευή θα πρέπει να καλύπτει τις πολλαπλές ανάγκες ενός παιδιού, να του εξασφαλίζει ώρες χαράς και να ικανοποιεί την περιέργειά του. Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσετε να ζητήσετε τη γνώμη τους, καθώς τα παιδιά έχουν μια ξεχωριστή αισθητικά οπτική γωνία που βλέπουν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους.

Μια τέτοια ευκαιρία δίνει και η δημιουργία αυτού του μεγάλου λουλουδιού από διαφορετικά κομμάτια ταπετσαρίας. Χρησιμοποιήστε απαλά χρώματα και ευχάριστα, παιδικά σχέδια και παρασυρθείτε από τη χαρά της δημιουργίας. To μέγεθος του λουλουδιού θα εξαρτηθεί από αυτό του τοίχου σας. Ξεκινήστε κόβοντας το κοτσάνι και συνεχίστε με το γρασίδι, το οποίο θα πρέπει να σχεδιάσετε πάνω σε ένα χαρτί και να κόψετε, αντίστοιχα, σε σχήμα ζιγκ-ζαγκ. Φροντίστε ώστε να υπάρχει μια αναλογία μεγέθους ανάμεσα στο λουλούδι και το γρασίδι. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τα πέταλα, σχεδιάστε δηλαδή πάλι στο χαρτί ένα πέταλο και χρησιμοποιήστε το για να κόψετε το κάθε σχέδιο της ταπετσαρίας. Αν θέλετε να δείτε το αποτέλεσμα του λουλουδιού πριν το εφαρμόσετε στον τοίχο, τοποθετήστε το στο πάτωμα για να ελέγξετε τις αναλογίες και τους χρωματικούς συνδυασμούς. Αρχίστε να κολλάτε ξεκινώντας με το κοτσάνι, συνεχίστε με το γρασίδι, το φύλλο και τα πέταλα και τελειώστε με το μίσχο. Καλή διασκέδαση!