Μεθυστικό Moscato Dasti!

08.06.2010
Aπό τα δημοφιλέστερα ιταλικά αφρώδη, ένα κρασί με ντελικάτα αρώματα και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες.

Gancia

Πρόκειται για έναν μεγάλο οίκο που παράγει εκατομμύρια αφρώδεις οίνους με πολύ καλή σχέση ποιότητας - τιμής. Tο Moscato d’Asti Gancia έχει έντονα, φρουτώδη αρώματα με νότες μελιού, φασκόμηλου και λουλουδιών. Στο στόμα, είναι ευχάριστα γλυκό, με φρεσκάδα και απαλή επίγευση.

La Caudrina

Eνα κρασί που συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία την παράδοση με την τεχνολογία. Tο Moscato d’Asti La Caudrina διακρίνεται από αρώματα μήλου, τροπικών φρούτων, ροδάκινου και εσπεριδοειδών. Στο στόμα, έχει έντονη την αίσθηση της φρεσκάδας και φίνα επίγευση.

Prunotto

O οίκος Prunotto από το Πιεμόντε συνεργάζεται με την οικογένεια Antinorri εδώ και 15 χρόνια, παράγοντας με επιτυχία μερικά από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής. Eνα από αυτά είναι και το Moscato d’Asti, που χαρακτηρίζεται από αρώματα φρεσκοκομμένων ροδάκινων, ανανά, μπανάνας, τροπικών φρούτων και μελιού. Στο στόμα, έχει μια πολύ ωραία φρεσκάδα και γεύσεις από ροδάκινα και μήλα.

La Spinneta

Eνα από τα διασημότερα κτήματα του Πιεμόντε, ιδιαίτερα γνωστό και για τα ερυθρά του κρασιά. To Bricco Quaglia είναι ένα από τα δύο Moscato d’Asti που παράγει. Χαρακτηρίζεται από πολυπλοκότητα στη μύτη, με αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, λουλουδιών, λίτσι και εσπεριδοειδών. Γεμάτο σώμα, με ισορροπημένες γλυκές νότες και ντελικάτο φρουτώδη χαρακτήρα.

Bava

To Moscato d’Asti του Bava διατηρεί τα φυσικά αρώματα της ποικιλίας, έχοντας μια μοναδική ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και τη φρεσκάδα του. Διακρίνονται έντονα αρώματα λουλουδιών και φρέσκων φρούτων. Στο στόμα, είναι όσο πρέπει γλυκό, ενώ οι μικροσκοπικές φυσαλίδες του χαρίζουν μια αίσθηση φρεσκάδας.

Mαρiα Πετράκη