Τα κρασιά του χειμώνα για το γιορτινό τραπέζι

27.12.2012
Ποικιλίες και συνδυασμοί με εξαιρετικό οινικό ενδιαφέρον έρχονται στα τραπέζια μας.

Κιόσκι Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου

Απολαυστικό ερυθρό κρασί από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Merlot που υφίσταται παλαίωση σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια. Στη μύτη κερδίζουν τα αρώματα φράουλας και στο βάθος οι νότες βατόμουρων. Συντροφεύει κόκκινα κρέατα, αλλαντικά και τυριά.

Μικρός Βοριάς Τρίο Αγγελος Ρούβαλης

Το εξαιρετικό αυτό Τρίο προήλθε από την ποικιλία Λαγόρθι των Καλαβρύτων, το ανθώδες και κομψό Riesling αλλά και τις μεθυστικές «πράσινες» νότες του Sauvignon Βlanc. Συνοδεύει μοναδικά τα πιάτα της δικής μας κουζίνας.

Μαύρος Κύκνος Ελληνικά Κελλάρια Οίνων

Τη γνωστή χαρισματική ποικιλία Αγιωργίτικο μας προτείνουν τα Ελληνικά Κελλάρια Οίνων. Πρόκειται για ένα ερυθρό κρασί που εκφράζει τον γευστικό του πλούτο με αρώματα κερασιού και γλυκά μπαχάρια και έχει βελούδινη γεύση.

Lenga Κτήμα Avantis

Φίνο λευκό κρασί από την ποικιλία Gewurztraminer. Με ηδονικά αρώματα τριαντάφυλλου, λεμονανθών και ανοιξιάτικων λουλουδιών στη μύτη και τον ουρανίσκο. Υπέροχο ως απεριτίφ ή με πιάτα με άφθονα μυρωδικά.

Emphasis Chardonnay Κτήμα Παυλίδη

Ραφινάτο χρυσοκίτρινο κρασί από τη Δράμα. Πολυσύνθετο άρωμα τροπικών φρούτων, μελιού και κεριού σε ένα διακριτικό φόντο ψημένου ψωμιού. Απολαυστικό στόμα, λιπαρό, με μια αίσθηση γλυκύτητας και φρεσκάδα στην επίγευση.

Nemea Reserve Semeli

Βαθύχρωμο ερυθρό κρασί από τη Νεμέα με πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα. Φινετσάτο, πληθωρικό, πικάντικο, καλοδομημένο και με ευχάριστες τανίνες, αναδεικνύει τις χάρες του δίπλα σε φαγητά με πρωταγωνιστή το κρέας.

Πλαγίως Κτήμα Βιβλία Χώρα

Οίνος ερυθρός με αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, κέδρου και ξηρών καρπών. Συνδυάζει το εκπληκτικό φρουτώδες άρωμα με το πλούσιο σώμα και την ευχάριστα επίμονη επίγευση. Απολαύστε τον με ένα κατσικάκι στη γάστρα.

Ερυθρό Κτήμα Αλφα

Ρουμπινί χρώμα με βιολετί ανταύγειες. Πολύπλοκο μπουκέτο, με νότες κόκκινων φρούτων, δαμάσκηνου και πιπεριού. Γεύση βελούδινη, μεστή και ισορροπημένη, με νότες βανίλιας. Τέλειος σύντροφος για ψητά, κρεατόπιτα και τυριά.

Boutari Nouveau Μπουτάρη

Το φρέσκο κρασί του 2012 έρχεται από την Ημαθία και τα σταφύλια της ποικιλίας Syrah. Μας αποκαλύπτει αρώματα φράουλας, βατόμουρου, σύκου και μπανάνας με νύξεις κανέλας και πιπεριού. Θα συνδυαστεί με ζυμαρικά με ελαφριές σάλτσες.

Aπό τη ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ