BeerFest: μια «γιορτή» για τους λάτρεις της μπίρας

02.10.2014
Τα Τ.G.I. Friday’s® μας προσκαλούν για μια ακόμα φορά στο BeerFest, μια «γιορτή» για τους λάτρεις της μπίρας και των μοναδικών γεύσεων, για να απολαύσουμε εξαιρετικές μπύρες σε προνομιακές τιμές και ένα ξεχωριστό menu, εμπνευσμένο από τον μακρινό Αμερικανικό Νότο!

* Για γενναίους και μη, το Brave Texan burger με ζουμερό μοσχαρίσιο burger, πικάντικη Beer Cheese Sauce, τραγανά jalapenos, ντομάτα, φύλλα γαλλικής σαλάτας και Mayonnaise Chipotle Sauce, είναι η ιδανική επιλογή.

Με τι μπίρα συνοδεύεται; Ένα «γεμάτο» burger με πικάντικη αίσθηση και ελαφρώς καυτερή επίγευση χρειάζεται οπωσδήποτε μια ξεδιψαστικη αλλά και πλούσια μπύρα. Αυτό το ρόλο μπορεί να τον επιτελέσει σε απόλυτο βαθμό μια τσεχικη pilsner όπως η Krusovice Imperial, μια κρυστάλλινη χρυσαφένια μπύρα με υψηλή ανθράκωση καθώς και με μια έντονη αλλά καλά ισορροπημένη πικράδα στην επιγευση.

* Στο menu θα ανακαλύψουμε επίσης και τα μοναδικά Tennessee BBQ Pork sliders με ψιλοκομμένο χοιρινό φούρνου, ενισχυμένο με Tennessee Glaze σε ψωμί brioche, chipotle Mayonnaise, πίκλες, λιωμένο τυρί cheddar και τραγανά frizzled onions.

Με τι μπίρα συνοδεύεται; Η πρωτεΐνη του χοιρινού συμπληρωμένη απο την ελαφριά βουτυρένια αίσθηση του brioche, καθιστά αυτό το πιάτο ιδανικό για ένα εξαιρετικό ταίριασμα με μια γεμάτη και πλούσια σιταρόμπιρα όπως η Erdinger ή κάνοντας ένα πιο προχωρημένο συνδυασμό θα επιλέγαμε μια ΒΙΟΣ 5, μιας και εδώ έχουμε μια μπίρα (1η μπίρα στον κόσμο) από 5 δημητριακά - κριθάρι, σιτάρι, σίκαλη, καλαμπόκι - κάνοντας μάλιστα ιδιαίτερη μνεία στη σίκαλη που δίνει ένα spicy χαρακτήρα στη μπύρα που δένει απόλυτα τόσο με τη πρωτεΐνη του κρέατος όσο και με το τυρί Cheddar.

* Σας αρέσουν τα «διάσημα»; Τότε το BEERTIZER … επέστρεψε για εσάς! Τηγανιτές φλογέρες από πίτα αλευριού, με πράσινη πιπεριά, κρεμμύδι και jalapenos γεμισμένες με ζουμερό στήθος κοτόπουλο ή ψιλοκομμένο χοιρινό. Σερβίρονται με πικάντικο beer cheese dip και Pico de Gallo. Και για όσους δε μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε κοτόπουλο ή χοιρινό, το Combo BEERTIZER είναι ό,τι καλύτερο!

Με τι μπίρα συνοδεύεται; Μια ελαφριά αλλά premium lager θα αναδείκνυε εξαιρετικά αυτό το πιάτο με τα πικάντικα και spicy στοιχεία να κυριαρχούν. Έτσι μια ισορροπημένη ελαφριά χρυσαφένια lager όπως η Heineken ή η Άλφα, με τις ανθικές και βοτανικές νότες και την crispy αίσθηση στο στόμα, δένει με την τηγανιτή πίτα αλευριού καθώς με το κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά.

* Τα Buffalo & chicken nachos, τραγανές tortillas με salsa, μίγμα από κοτόπουλο και πικάντικο βουβαλίσιο λουκάνικο, jalapenos, τυριά Colby και Monterey Jack, είναι μια ακόμα λαχταριστή επιλογή. Σερβίρονται με Pico de Gallo, sour cream και guacamole.

Με τι μπίρα συνοδεύεται; Ιδανικός «σύντροφος» θα ήταν μια πλούσια, γεμάτη και υψηλόβαθμη σχετικά σε αλκοόλ μπύρα. Μια abbey Belgian style ale μπύρα, όπως η Affligem Blonde, θα ήταν κάτι παραπάνω απο ταιριαστή, μιας και το πιάτο αυτό με το πικάντικο βουβαλίσιο λουκάνικο απο την λίμνη Κερκίνη, τα jalapenos, αλλά και τα τυριά Colby και Monterey, χρειάζεται μια εξαιρετικά δυνατή και πλούσια μπύρα για να έχουμε ένα επιτυχημένο «πάντρεμα».

*Αν πάλι ψάχνετε κάτι κλασσικό για να συνοδεύσετε τη μπύρα σας, τα T.G.I. Friday’s® προτείνουν λαχταριστές Bacon Wrapped Steak Fries, φρέσκες χοντροκομμένες πατάτες τυλιγμένες με τραγανό μπέικον και πικάντικο beer cheese dip.

Με τι μπίρα συνοδεύεται; Το πάντρεμα με μια premium lager όπως η Amstel αποτελεί αυτό που λεμε safe choice, αλλά αν θα θέλαμε μια πιο αιρετική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση η επιλογή θα ήταν η Krusovice Cerne Dark Lager, μιας και αυτή η γεμάτη, σκούρα lager δένει ιδανικά τόσο με το άμυλο της πατάτας όσο και με την καραμελένια αίσθηση του τραγανού μπέικον χωρίς να λείπει και ο ξεδιψαστικός χαρακτήρας μιας Lager, απαραίτητος για να «σβήσει» την πικάντικη και ελαφρώς καυτερή sauce.