Το κρασί των αρχαίων Ελλήνων

01.12.2014
Θέλεις να δοκιμάσεις το κρασί των αρχαίων Ελλήνων; Μπορείς! Στη Νεμέα παρασκευάζεται ο άκρατος οίνος.

Ύστερα από μελέτη επιστημονικών βιβλίων και αρχαίων εγγράφων δηιουργήθηκε το «Δέος - Ηρακλεώτης», έναν ερυθρό γλυκό οίνο διετούς παλαίωσης, περιορισμένης παραγωγής από λιαστά σταφύλια της γνωστής ποικιλίας "Αγιωργίτικο". Η ιδέα ανήκει στον γεωπόνο-οινολόγο Παπαγεωργίου Αχιλλέα που λαμβανόντας υπόψη τον τρόπο οινοποίησης των αρχαίων κατάφερε να δημιουργήσει το 2013 τον ίδιο άκρατο οίνο, που οι αρχαίοι Έλληνες απολάμβαναν χιλιάδες χρόνια πριν.

Καλλιεργείται με βιολογικό τρόπο και τρυγιέται με ειδικό τρύγο, τις πρώτες πρωινές ώρες μετά την πανσέληνο του Σεπτεμβρίου. Τα σταφύλια παραμένουν στον ήλιο για 3 ημέρες πριν την οινοποίηση.

Η οινοποίηση και η παλαίωση πραγματοποιούνται στο Οινοποιείο της οινοποιίας Φράγκου σύμφωνα με την αρχαία μέθοδο, όπως ακριβώς περιγράφονται στα αρχαία κείμενα.

Η βασική έκδοση αποτελείτε από μια φιάλη "Δέος Ηρακλεώτης" 500ml, ένα άοτο αγγειό πότου, ένα συνοδευτικό cd με ήχους και μουσική από την Αρχαία Ελλάδα και το βιβλίο - πιστοποιητικό γνησιότητας με όλη την ιστορία του Ηρακλεώτη και τον νέο μύθο. Όλα αυτά σας έρχονται σε μία πολυτελή συσκευασία από ξύλο ώστε ανοίγοντάς την να ανακαλύψετε τους θησαυρούς των αισθήσεων που περιέχονται.