Τα πιο τέλεια κοκτέιλ με... μπίρα

01.02.2015
Συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ με μπιρίτσα και σου τα παρουσιάζουμε.

Τα κοκτέιλ κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις καρδιές γυναικών κι ανδρών ενώ μας έχουν μάθει να τολμάμε το νέο. Τα κοκτέιλ μπίρας δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο, ελάχιστοι τα έχουν δοκιμάσει αφού παραδοσιακά τη μπύρα την έχουμε συνδέσει με καλοκαιράκι και παραλία, φοιτητικά πάρτι και δροσριστικό ποτό. Κι όμως, τα μπιρτέιλς, όπως ονομάζεονται τα κοκτέιλ με μπίρα συναγωνίζονται επάξια τα κλασικά κοκτέιλ. Σου προτείνουμε πέντε υπέροχα κοκτέιλ με μπυρίτσα για να δοκιμάσεις και να μας πεις τη γνώμη σου.

5 κοκτέιλ μπίρας για να επιλέξεις

(Κάνε κλικ στις φωτογραφίες για να δεις πώς θα τα φτιάξεις)

Χάνγμανς μπλαντ (Hangman’s Blood)

Εμπνευστής και δημιουργός του κοκτέιλ είναι ο Άντονη Μπέρκες (Anthony Burgess), νοβελίστας και συγγραφέας, που είναι ιδιαίτερα γνωστός για το "Κουρδιστό πορτοκάλι". Πρόκειται για ένα κοκτέιλ "τούρμπο" με σαμπάνια, τζιν, μπράντι, ουίσκι και port μαζί με μπιρίτσα Guinness... Αν δεν αντέχεις λοιπόν το αλκοόλ καλύτερα να το αφήσεις.

Μαργαρίτα με μπίρα (Beer Margarita)

Είναι ίσως η καλύτερη επιλογή κοκτέιλ μπίρας για όσους δεν θέλουν να ξεφύγουν κατά πολύ από τα κλασικά κοκτέιλ. Έχει υπέροχη γεύση και περιέργως δεν έχει να κάνει καθόλου με μπίρα. Να πώς μπορείς να τη φτιάξεις μόνη σου.

Ρεντ Άι ( The Red Eye)

Αν έχει δει την ταινία με τον Τομ Κρουζ, "Κοκτείλ", τότε κάτι ια σου θυμίζει αυτό το ποτό. Είναι αυτό που έπινε ο ηθοποιός ως γιατρικό για το χανγκόβερ.

Ντίζελ (Diesel)

Το κοκτέιλ αυτό φτιάχνεται με τρία απλά υλικά, μπίρα lager και μηλίτη με μια δόση χυμό φραγκοστάφυλου.

Ράσμπερι μπιρ Παντς (Raspberry Beer punch)

Αν οι Βέλγοι μπορούν να φτιάχνουν μπύρες φρουτώδεις γιατί να μη μπορεί να δημιουργηθεί κι ένα φροοίτ παντς μπίρας;

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα