Ποικιλίες της ροδίτικης γης

19.12.2008
Το νησί του Αιγαίου που πρώτο καλλιέργησε την τέχνη της αμπελουργίας και του κρασιού στην αρχαιότητα.

Το νησί του Αιγαίου που πρώτο καλλιέργησε την τέχνη της αμπελουργίας και του κρασιού στην αρχαιότητα. Αθήρι, Μοσχάτο, Αμοργιανό... Υπέροχες ποικιλίες της Ρόδου, ζυμωμένες στο ήπιο μικροκλίμα των ορεινών περιοχών του νησιού, ιδανικές για την παραγωγή οίνων με χαρακτήρα και ποιότητα. Οσο τα ακριβά μυστικά οινοποιίας των ιπποτών της Ρόδου μπερδεύονται γλυκά με τη θέρμη της Μεσογείου και την αλμύρα της, η Οινοθήκη Emery παραδίδει αξίες αναλλοίωτες στον χρόνο. Από το 1923 που γεννήθηκε η Οινοθήκη Emery έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο καλλιέργειας των σταφυλιών, στην επεξεργασία του μούστου και στις μεθόδους οινοποίησης. Ο σεβασμός στην ποιότητα και την παράδοση, αξίες που διατηρούνται σταθερές, οδηγούν τώρα την τρίτη γενιά της οικογένειας Τριανταφύλλου σε ευρύτερους ορίζοντες και νέες γευστικές αναζητήσεις.

Αμοργιανό Βουνοπλαγιάς
Χαρακτηριστικό δυνατό ερυθρό με έντονο μπουκέ. Μονοποικιλιακό. Αφήστε το μπουκάλι ανοιχτό μισή ώρα πριν το πιείτε για να ανασάνει. Συνοδεύει κόκκινες σάλτσες, κόκκινα κρέατα και κυνήγι. Σερβίρεται σε ποτήρι μεγάλων διαστάσεων και επιφάνειας για σωστή οξυγόνωση. Προσφέρεται για παλαίωση.

Οινοθήκη Λευκό Ξηρό
Αρωμα ελαφρύ, λεπτό, διακριτικό, γεύση χαρακτηριστικά ξηρή, στρογγυλή, γαργαλιστική και πλούσια, χρώμα φωτεινό χρυσαφί. Πίνεται δροσερό. Συνοδεύει θαλασσινά, πουλερικά και ψάρια. Σερβίρεται σε ποτήρι μικρών διαστάσεων με μικρή επιφάνεια και ψηλό πόδι. Ευκολόπιοτο.

Οινοθήκη Ροζέ Ημίξηρο
Αρωμα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων, γεύση ισορροπημένη, βελούδινη, δροσερή, χρώμα λαμπερό ρουμπινί. Αυθεντική ροδίτικη οινοποίηση. Πίνεται δροσερό και συνοδεύει πληθώρα γεύσεων. Σερβίρεται σε ποτήρι μεσαίων διαστάσεων και επιφάνειας.

Οινοθήκη Ερυθρό Ξηρό
Αρωμα μπαχαρικών, ξηρών φρούτων και καρπών, γεύση ζωηρή δροσερή με ισορροπημένο τον ταννικό χαρακτήρα, χρώμα βαθύ πορφυρό. Πίνεται και δροσερό για ελαφρύτερες γεύσεις. Σερβίρεται σε ποτήρι μεσαίων διαστάσεων και επιφάνειας. Προσφέρεται για παλαίωση.

Cava Εmery
Αρωμα ζωηρό, έντονη αίσθηση μπαχαρικών, γεύση πλούσια δρύινη, γήινη, με μακρά επίγευση, χρώμα βαθύ κόκκινο με κεραμιδί ανταύγειες. Δοκιμάστε το δροσερό αν θέλετε να απαλυνθεί η έντονη δρύινη γεύση του. Σερβίρεται σε ποτήρι μεγάλων διαστάσεων και επιφάνειας για σωστή οξυγόνωση. Συνοδεύει κόκκινες σάλτσες, κόκκινα κρέατα και κυνήγι. Προσφέρεται για παλαίωση.

Cabernet Ρόδον
Αρωμα από φραγκοστάφυλο, κέδρο, δυόσμο, παντρεύονται με απαλά αγγίγματα βανίλιας, καβουρδισμένων ξηρών φρούτων και μπαχαρικών, πλούσιο σώμα γεμάτο γευστικές εντυπώσεις με μακρά επίγευση, χρώμα βαθύ πορφυρό με ρόδινες ανταύγειες. Συνοδεύει κόκκινες σάλτσες, κόκκινα κρέατα και κυνήγι. Προσφέρεται για παλαίωση.