Μικρά κόλπα για τα λαχανικά

27.07.2011
Οι συμβουλές και τα έξυπνα μαγειρικά κόλπα της μαμάς. Για να πετυχαίνει πάντα η συνταγή και για να κάνετε τη ζωή σας στην κουζίνα ευκολότερη...

Διατηρήστε το... πράσινο

Βράζετε κολοκυθάκια ή φασολάκια και θέλετε να διατηρήσουν το ζωηρό πράσινο χρώμα τους; Βάλτε πολύ νερό στην κατσαρόλα και αφού βράσει, ρίξτε τα, έτσι ώστε να μαγειρευτούν χωρίς να αποδομηθεί η χλωροφύλλη τους. Για τον ίδιο λόγο, μην προσθέτετε κατά το βρασμό τους όξινο συστατικό, π.χ. λεμόνι ή ξίδι.

Μαριναρισμένα λαχανικά

Εάν είστε λάτρης των πράσινων σαλατών, χονδροκόψτε τα λαχανικά και μαρινάρετέ τα για μερικά λεπτά μέσα σε λαδολέμονο. Σκόρδο, κρεμμύδι, ψιλοκομμένα μανιτάρια και μείγματα από βότανα προσδίδουν επιπλέον αρώματα και γεύσεις.