Και τα τρόφιμα παθαίνουν... έγκαυμα

01.08.2014
Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά είναι αλήθεια! Μάθε περισσότερα

Μπορούν τα τρόφιμα να πάθουν έγκαυμα; Βεβαίως!

Αν τα τρόφιμα που τοποθέτησες στον καταψύκτη δεν είναι καλά συσκευασμένα ή/και δεν έχει αφαιρεθεί ο περισσότερος αέρας από τη συσκευασία τους προτού τοποθετηθούν στην κατάψυξη, τότε λόγω της ψύξης παθαίνουν θερμικό έγκαυμα, αποκτούν λευκό χρώμα και φαίνονται ξεραμένα.

Παρότι μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια, καλό είναι αφού τα αποψύξεις και πριν τα μαγειρέψεις να αφαιρέσεις το «καμένο» τμήμα τους.