Χθεσινή πίτσα; Πώς μπορείς να την απολαύσεις αν δεν σου αρέσει κρύα

16.11.2019
Χθεσινή πίτσα; Πώς μπορείς να την απολαύσεις αν δεν σου αρέσει κρύα
Το δεύτερο καλύτερο μέρος μετά την παραγγελία πίτσας - μετά το ζεστό, λιωμένο τυρί - είναι χωρίς αμφιβολία οι φέτες που θα μείνουν για την άλλη μέρα. Και ενώ μερικοί άνθρωποι αγαπούν πραγματικά την κρύα φέτα (εμείς δεν θα το κρίνουμε), υπάρχει ένας καλός τρόπος για να την κάνεις και πάλι φρέσκια και ζεστή. Η Susan Westmoreland, διευθύντρια γαστρονομίας στο Good Housekeeping, σου προτείνει τι να κάνεις.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναζεστάνεις την πίτσα;
Εάν θες μόνο 2-3 κομμάτια μπορείς να τα ζεστάνεις στο τηγάνι. Ζέστανέ το σε κανονική θερμοκρασία για μερικά λεπτά μέχρι να γίνει πραγματικά πολύ ζεστό. (Μην χρησιμοποιείς αντικολλητικό σκεύος, καθώς οι υψηλότεροι χρόνοι μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην επίστρωση του). Βάλε την πίτσα, μείωσε τη θερμοκρασία στο μισό και άφησέ τη για 2 ή 3 λεπτά. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα φούρνο-φρυγανιέρα σε δύο κύκλους, αν η πίτσα έχει βγει από το ψυγείο.
Για μεγαλύτερες ποσότητες, θέρμανε τα κομμάτια σε ένα ταψί που το έχεις ντύσει με αλουμινόχαρτο σε φούρνο που έχει προηγουμένως ζεσταθεί πολύ καλά και έτσι θα γίνουν πάλι τραγανά. Τοποθέτησε τις φέτες στο φύλλο και ψήσε τις για 10 λεπτά ή έως ότου το τυρί κάνει φυσαλίδες. Ξέχνα το φούρνο μικροκυμάτων – τις μαλακώνει και όταν κρυώσουν γίνονται σαν μπαγιάτικες.

Διάβασε επίσης: Μπύρα και μαγειρική: 6 χρήσεις της που δεν ήξερες

Μπορείς να ζεστάνεις την πίτσα στο κουτί;
Όχι, δεν θες να φας μια πίτσα με γεύση από χαρτόνι, άσε που η θερμότητα μπορεί να απελευθερώσει χημικά. Επιπλέον, μπορεί να πάρει φωτιά ο φούρνος!

Πώς ξαναζεσταίνεις την πίτσα χωρίς να στεγνώσει;
Αυτή η ξερή πίτσα με το τυρί που έχει κρυώσει μπορεί να επανέλθει στην αρχική της κατάσταση. Εάν έχεις ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα, ψέκασε με νερό την επιφάνεια της πίτσας ελαφρά. Ναι, και την κρούστα πάρα πολύ, ειδικά αν επιλέξεις τη μέθοδο του φούρνου. Θα βοηθήσει στην πραγματικότητα να γίνει και πάλι τραγανή!

Πώς μπορείς να την κάνεις να είναι ακόμα πιο νόστιμη;
Μπορείς να ξαναφτιάξεις την πίτσα σου αν θες. Λίγη περισσότερη σάλτσα (ή λίγη ποσότητα κομμένης ντομάτας), λίγο φρέσκο τυρί ή κάποιο μαριναρισμένο λαχανικό θα προσθέσει υγρασία και θα δώσει νέα ζωή σε μια ξεραμένη πίτσα.

Διάβασε και αυτό: Για σουβλάκι, μπριζόλα ή κοτόπουλο: Η μαρινάδα που θα απογειώσει τα πιάτα σου

Πόσο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο;
Εξαρτάται από τα υλικά που περιέχει. Τα λουκάνικα και οι σάλτσες μπορούν να διατηρηθούν έως και δύο ημέρες στο ψυγείο, ενώ το τυρί και το πεπερόνι μπορούν να καταναλωθούν μέχρι και τέσσερις μέρες μετά.

Μπορείς να φας την πίτσα που άφησες εκτός ψυγείου την επόμενη μέρα;
Όχι, αν δεν θες να πάθεις κάποιου είδους δηλητηρίαση. Η αμερικανική Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων συμβουλεύει να πετάς τα τρόφιμα που έχουν μείνει εκτός ψυγείου για παραπάνω από δύο ώρες. Σε θερμοκρασίες άνω των 5 βαθμών Κελσίου, βακτήρια όπως το Ε. Coli και η Salmonella μπορούν να διπλασιαστούν σε μόλις 20 λεπτά!