Αν το κρέας που μαγειρεύετε δείτε ότι είναι σκληρό, δεν έχετε παρά να ρίξετε λίγη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό.
Αν οι μελιτζάνες που θα τηγανίσετε δεν θέλετε να ρουφήξουν λάδι, να τις βάλετε για 5-10 λεπτά σε μπίρα.
Αν θέλετε να ξεπαγώσετε κρέας ή ψάρι το οποίο είχατε στην κατάψυξη, αφήστε το να ξεπαγώσει στη συντήρηση του ψυγείου ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μην το ξεπαγώνετε σε ζεστό νερό, γιατί τα βακτηρίδια που έχει το κρέας πολλαπλασιάζονται και μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τον οργανισμό.
Αν θέλετε το χταπόδι, η σουπιά ή το καλαμάρι σας να γίνει μαλακό στο βράσιμο, ρίξτε το φελό από ένα μπουκάλι κρασί μέσα. Η τανίνη που περιέχει ο φελός βοηθάει να γίνουν μαλακά τα θαλασσινά.