Μικρά μυστικά της κουζίνας

06.04.2011

* Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια, πριν τα σοτάρετε ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.

* Για να μη «βυθιστούν» οι σταφίδες στο κέικ, πριν της βάλετε στο μείγμα πασπαλίστε τες με αλεύρι.

* Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.

* Αν το αβοκάντο που αγοράσατε δεν είναι αρκετά ώριμο, απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.

* Η φέτα διατηρείται περισσότερο καιρό στο ψυγείο, εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

* Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι που βράζετε, ρίξτε στο νερό μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή ένα κρεμμύδι.