Για περισσότερο άρωμα στο κέικ σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα από πορτοκαλόφλουδες ψιλοκοκομμένες και μέλι, το οποία διατηρείτε στο ψυγείο σας σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά.
Για να μη σβολιάζει ο πουρές πρέπει το γάλα που προσθέτετε όταν τον ετοιμάζετε να είναι καυτό.
Πριν καθαρίσετε το ψάρι τρίψτε το ελαφρά με λίγο ξίδι, έτσι, τα λέπια θα βγουν πιο εύκολα.
Για να μη μαυρίσουν τα μανιτάρια βάλτε τα μέσα σε νερό με λεμόνι.
Όταν παρασκευάζετε κάποια κρέμα σοκολάτας για γλυκά, προσθέστε στο κακάο 1 κουταλάκι ελληνικό καφέ. Η κρέμα θα γίνει πιο γευστική.
Αν θέλετε να φουσκώσει γρηγορότερα η ζύμη του ψωμιού ή του τσουρεκιού, ζεστάνετε το αλεύρι στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία λίγο προτού το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας.