Για να μη χάσουν οι πατάτες τις βιταμίνες τους

06.04.2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Για να μη χάσουν οι πατάτες τις βιταμίνες τους θα πρέπει, πριν τις βάλουμε στο νερό για βράσιμο, να τις πλύνουμε καλά και να τις τοποθετήσουμε μέσα στην κατσαρόλα με τις φλούδες. Οταν βράσουν, τις καθαρίζουμε.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
Για να γίνουν πιο νόστιμα και αφράτα τα κεφτεδάκια μπορούμε να βάλουμε στον κιμά, καθώς βάζουμε όλα τα υλικά, και λίγο ούζο. Με το ούζο σπάει η γεύση του κρέατος και τα κάνει πιο ζουμερά. Αν θέλει κάποιος μπορεί να το κάνει και στα μπιφτέκια.

ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
Για να γίνουν πιο νόστιμα τα γεμιστά μπορούμε να βάλουμε μισή κουταλίτσα ζάχαρη σε κάθε καθαρισμένη ντομάτα και μια μεγάλη κουταλιά στη γέμιση .Η ζάχαρη μπορεί να γλυκίσει το ξίνισμα που δημιουργεί η ντομάτα.

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ
Τα κάστανα για να ξεφλουδίζουν εύκολα κάνουμε τα εξής: Πρώτα τους κάνουμε μια μικρή σχισμή ή αλλιώς μια χαρακιά και μετά τα τοποθετούμε για 2 ώρες στο νερό. Αφού τα βγάλουμε, μπορούμε να τα ψήσουμε.