Μοσχαράκι κοκκινιστό με μπαχάρια

02.05.2008
Πικάντικο και δροσιστικό ταυτόχρονα!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, σπάλα
  • 500 γραμ. ΔΕΛΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ
  • 2 φλιτζ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 ξυλαράκια κανέλας
  • 1 κουταλάκι μπαχάρια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια μαϊντανού
  • κόκκους πιπεριού

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το κρέας, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το κόβουμε σε κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, έως ότου μαλακώσουν. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε για 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια, τα ξυλαράκια κανέλας, αλάτι και πιπέρι. Τα περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας και τόσο νερό, ώστε να σκεπαστούν τα υλικά.

Τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του κρέατος και απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και τα ξυλαράκια κανέλας.

Αδειάζουμε στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας το ΔΕΛΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ, βάζουμε γύρω του τα κομμάτια του κρέατος με τη σάλτσα και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κόκκους πιπεριού και μαϊντανό, ψιλοκομμένο.

Συμβουλή
Μπορούμε να ανακατέψουμε το ΔΕΛΤΑ ΣΤΡΑΓΓΑΤΟ με 2-3 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένα.

το κατάλληλο κρασί Cabernet Sauvignon.