Κοτόπιτα με σφολιάτα

26.05.2015

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κοτόπουλο βρασμένο (ψαχνό)
  • 200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κίτρινο τυρί σε κυβάκια
  • 1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα

Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το βρασμένο κοτόπουλο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα κυβάκια τυριού και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στο φύλλο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε την πίτα με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.