Υλικά:
?24 κανελόνια
3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
800 γρ, κιμά μοσχαρίσιο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 δαφνόφυλλο + 1 ξυλάκι κανέλας
1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
1½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
?1 αβγό χτυπημένο
5 φλιτζάνια μπεσαμέλ
?αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση:
Σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι και μπαχαρικά, αφήνουμε να μαραθούν λίγο και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να σωθούν τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το αβγό και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε. Απλώνουμε 2 κουταλιές μπεσαμέλ στο ταψί. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και για άλλα 5 λεπτά ξεσκέπαστα.