Υλικά (για 4 μερίδες)
- 1 κιλό μοσχαρίσια παϊδάκια
- Αλάτι χοντρό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 φλιτζάνια κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 180 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ
- 2 φλιτζάνια ζωμός βοδινού
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και λιωμένες
- 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνης 90 γραμμ. ηλιέλαιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους
- 2 σέλερι κομμένα σε κύβους
- 2 φλιτζάνια μανιτάρια
Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το κρασί, τη ζάχαρη, τα κονκασέ, το ζωμό, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη δάφνη και μία πρέζα αλάτι.
2. Βάζετε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι. Μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το κατεβάζετε από τη φωτιά.
3. Στην κατσαρόλα που σοτάρατε το κρέας προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα σέλερι, αφήνοντας τα υλικά να ψηθούν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι.
4. Προσθέτετε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο κρέας μαζί με το μείγμα του κρασιού. Αφήνετε να πάρει μια βράση πριν χαμηλώσετε τη φωτιά και αφαιρείτε το περιττό λίπος από την επιφάνεια του μείγματος.
5. Το αφήνετε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά και προσθέτετε τα μανιτάρια. Καλύπτετε την κατσαρόλα και βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1,5-2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να ξεκολλήσει σχεδόν από το κόκαλο.
6. Όταν γίνει το κρέας, το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και το κρατάτε ζεστό. Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε τη σάλτσα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει. Αλατοπιπερώνετε.
7. Μεταφέρετε τα παϊδάκια σε 4 βαθιά πιάτα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.