Τι έχουμε:
- 1 πακετάκι Βιτάμ Κλασικό
- 2 φλιτζ. αλεύρι
- 1 1/4 φλιτζ. ζάχαρη
- 6 αβγά
- 1/2 φλιτζ. κακάο
- 1/2 φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές Βιτάμ Soft για τα φορμάκια
- 2 κουταλιές αλεύρι για τα φορμάκια
- 1 φλιτζ. μαρμελάδα με κομματάκια φράουλας
Για το γαρνίρισμα:
- σιρόπι φράουλας
- φρέσκιες φράουλες
Τι κάνουμε:
Μία ώρα πριν φτιάξουμε τα μάφινς βγάζουμε από το ψυγείο τα αβγά και το Βιτάμ Κλασικό, για να αποκτήσον θερμοκρασία δωματίου.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί.
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ Κλασικό και μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα από το αλεύρι και μόλις απορροφηθεί, αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ και αφήνουμε για 2 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να γίνουν ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC.
Με ένα πινέλο αλείφουμε με το Βιτάμ Soft περίπου 10 φορμάκια, τα αλευρώνουμε και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα 3/4 από κάθε φορμάκι με το μείγμα.
Ψήνουμε τα μάφινς, στον προθερμασμένο φούρνο, για 30 λεπτά.
Μόλις τα μάφινς ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά και τα ξεφορμάρουμε.
Στη συνέχεια, κόβουμε το επάνω μέρος από κάθε μάφιν και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά, οπότε τα βάζουμε ξανά στα φορμάκια, γεμίζουμε το καθένα με μια κουταλιά από τη μαρμελάδα και μετά τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για μία περίπου ώρα, ώστε να στερεοποιηθεί η μαρμελάδα.
Οταν τα μάφινς είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα ξεφορμάρουμε και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με φρέσκιες τις φράουλες και το σιρόπι φράουλας.
Συμβουλή
Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαρμελάδα φράουλα, με μια άλλη μαρμελάδα φρούτου της αρεσκείας μας.
Το κατάλληλο συνοδευτικό: Χυμός από φράουλα-ακτινίδιο.