Νεράντζι ρολέ

12.03.2009
Καθώς πλησιάζει η εποχή του...

Τι έχουμε:

  • 2 κιλά νεράντζια
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • τον χυμό από 2 λεμόνια

Τι κάνουμε:
Ξύνουμε ελαφρά τα νεράντζια με τον τρίφτη και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Αφαιρούμε το εσωτερικό, τυλίγουμε τις φέτες ρολέ.

Περνάμε στον σπάγκο 15-20 φέτες και δένουμε καλά τις άκρες του.

Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζουμε έως ότου μαλακώσουν φροντίζοντας να αλλάξουμε το νερό 5-6 φορές για να φύγει η πικρίλα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε μέσα στο νερό για 2 ημέρες αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές την ημέρα.

Βράζουμε τα 5 ποτήρια νερό μαζί με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και βάζουμε μέσα τα ρολά από τα νεράντζια καλά στραγγισμένα και χωρίς τον σπάγκο.

Βράζουμε για 5-20 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στο σιρόπι για μια ακόμη μέρα.

Την επομένη βράζουμε ξανά το σιρόπι μέχρι να δέσει, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.

Αποθηκεύουμε το νεράντζι ρολέ σε γυάλινα βάζα κλεισμένα αεροστεγώς.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί με σπάγκο να ενώσουμε τις άκρες κάθε φλούδας με μια οδοντογλυφίδα.

Το κατάλληλο συνοδευτικό: Λικέρ κανέλας.