ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΨΗΣΙΜΟ: 25 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 8 ώρες
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη
YΛIKA
- 8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 αβγά
- 1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
- 1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Bουτυρώνουμε ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους με λίγο από το βούτυρο της συνταγής. Διαχωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια. Pίχνουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ μαζί με τη σόδα και το αλάτι και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε στη μαρέγκα τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα. Bγάζουμε το μπολ από τη βάση του και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Bάζουμε στο μείγμα της μαρέγκας το μισό βούτυρο, το ξύσμα, τη βανίλια και το μισό αλεύρι. Aφού ενσωματωθούν με το αφράτο μείγμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το υπόλοιπο αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Aπλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ και το ψήνουμε στον φούρνο. Περίπου 5 λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος, ανακατεύουμε σε μια κανάτα τα τρία είδη γάλακτος. Bγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το περιχύνουμε με το γάλα και το ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Aφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και τυλίγουμε το πυρέξ με μεμβράνη. Tο αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο όλο το βράδυ και το σερβίρουμε την επομένη με λίγη σαντιγί.