Τι έχουμε:
- 1 συσκευασία έτοιμα ταρτάκια
Για την κρέμα:
- 1 φλιτζ. γάλα
- 50 γραμ. ζάχαρη
- 2 κρόκους αβγών
- 2 κουταλιές αλεύρι
- 1 βανίλια
Για τη μαρέγκα:
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 ασπράδια αβγών
Τι κάνουμε:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας και τα βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα αναδευτήρι χειρός, έως ότου η κρέμα πήξει.
Κατόπιν, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Οταν κρυώσει, τη βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ταρτάκια.
Για να φτιάξουμε τη μαρέγκα βάζουμε τα ασπράδια στο μπολ του μίξερ και όταν αρχίζει να φουσκώνει η μαρέγκα, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύουμε, έως ότου σφίξει καλά.
Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
Στη συνέχεια, βάζουμε τη μαρέγκα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ και κάνουμε ροζέτες πάνω στα ταρτάκια μας.
Βάζουμε τα ταρτάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε κάτω από το γκριλ για περίπου 2-3 λεπτά, έως ότου γκρατιναριστούν.
Συμβουλή
Μπορούμε να κάψουμε τη μαρέγκα με το ειδικό φλόγιστρο.