Τι έχουμε:
Για τη ζύμη:
250 γραμ. αλεύρι
1 αβγό
100 γραμ. μαργαρίνη, λιωμένη
στη μύτη από το κουταλάκι αλάτι
λίγο νερό
Για τη γέμιση:
250 γραμ. έμμενταλ Entremont, τριμμένο
8-10 ντοματάκια
3-4 κλωναράκια μάραθο, φρέσκο
2 κουταλιές μαργαρίνη, λιωμένη
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Τι κάνουμε:
Για να φτιάξουμε τη ζύμη ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, ανακατεύουμε και κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση.
Ρίχνουμε το αβγό, χτυπημένο, τη μαργαρίνη, το νερό και ζυμώνουμε, εως ότου η ζύμη γίνει λεία και ομοιογενής.
Εάν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Κατόπιν, δίνουμε στη ζύμη σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Εν τω μεταξύ, πλένουμε τον μάραθο και τον κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεματίζουμε τα ντοματάκια σε βραστό νερό και τα ξεφλουδίζουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1,5 εκατοστού. Βάζουμε το φύλλο της ζύμης στην ειδική φόρμα για τάρτες και με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια του φύλλου σε διάφορα σημεία.
Πασπαλίζουμε με τον μάραθο, προσθέτουμε τα ντοματάκια και καλύπτουμε με το έμμενταλ Entremont. Περιχύνουμε με τη μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 -35 λεπτά.
Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και βασιλικό, ψιλοκομμένο.