Τι έχουμε:
- 1/2 κιλό τυρί Gruyere, τριμμένο
- 2 ποτηράκια κρασί, λευκό
- 1/2 ποτηράκι λικέρ κιρς
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλάκια κορν φλάουερ
- στη μύτη από το κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- στη μύτη από το κουταλάκι πιπέρι
Για το σερβίρισμα: 1/2 κιλό φιλέτο βραστής γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους
Τι κάνουμε:
Προθερμαίνουμε το ειδικό σκεύος για φοντί.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος και περνάμε την επιφάνειά του με το σκόρδο ώστε να αφήσει το άρωμα και τη γεύση του.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρασί και το ζεσταίνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, έως ότου λιώσει και το μείγμα γίνει ομοιόμορφο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το λικέρ, τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις το μείγμα πάρει μια βράση το ρίχνουμε στο προθερμασμένο σκεύος για φοντί και το διατηρούμε ζεστό.
Καρφώνουμε τους κύβους της γαλοπούλας στα ειδικά καλαμάκια για φοντί, τα βουτάμε στο μείγμα και σερβίρουμε.
Συμβουλή
Αν το φοντί γίνει πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο λικέρ ακόμα.
Το κατάλληλο κρασί: Ασύρτικο.