Τι έχουμε:
- 3 φλιτζ. καφέ στιγμιαίο, ρόφημα
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζ. αμαρέτο
- 1/2 φλιτζ. ρούμι
- 1/2 φλιτζ. ζάχαρη, κρυσταλλική
- 2 κουταλιές ζάχαρη, άχνη
Τι κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον καφέ, το αμαρέτο, το ρούμι, την κρυσταλλική ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Κατόπιν, βάζουμε στο μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, μέχρι να γίνουν σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα με τον καφέ σε ποτήρια, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές σαντιγί και σερβίρουμε. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε και άλλη ζάχαρη.