Τι έχουμε:
- 1 κιλό κρέας, χοιρινό, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κιλό σέλινο, καθαρισμένο, πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια
- 250 ml Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιά μουστάρδα
- 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
- αλάτι
- πιπέρι
Τι κάνουμε:
Πλένουμε τα κομμάτια του κρέατος, τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, σοτάρουμε ελαφρά το κρέας, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να μαραθούν. Προσθέτουμε 2-3 φλιτζάνια νερό και βράζουμε για περίπου 1/2 ώρα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό ζεματίζουμε το σέλινο για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε.
Ρίχνουμε το σέλινο στην κατσαρόλα με το κρέας, συνεχίζουμε τον βρασμό, έως ότου απορροφηθούν τα πολλά υγρά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την Κρέμα Γάλακτος ΔΕΛΤΑ με τη μουστάρδα. Περιχύνουμε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος το κρέας και κουνάμε την κατσαρόλα, ώστε να πάει παντού.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Μπορούμε αντί για σέλινο, να χρησιμοποιήσουμε πράσα.
Το κατάλληλο κρασί Chardonnay.