Πώς να ντυθείς σύμφωνα με το σωματότυπο σου

19.08.2019
Πώς να ντυθείς σύμφωνα με το σωματότυπο σου
Τόνισε τα σημεία που επιθυμείς, κάνοντας τις σωστές επιλογές

Σε ό,τι αφορά το ντύσιμο, ο καθένας έχει τη δική του συνταγή, καθώς υπάρχουν διαφορετικά σχήματα σώματος και μόλις μάθεις πώς να τονίζεις σωστά τα δυνατά σου σημεία, θα αρχίσεις να ντύνεσαι με πραγματικά κολακευτικούς τρόπους.

Δες επίσης: Τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνουμε φορώντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα

Δες παρακάτω μερικά tips:

Αν θέλεις να τονίσεις το στήθος σου, προτίμησε ένα top σχήματος V στη λαιμόκοψη.

Αν θέλεις να τονίσεις τη μέση σου, "χτίσε" πάνω και κάτω από αυτήν. Εάν είσαι καμπυλωτή, ένα εφαρμοστό φόρεμα θα αναδείξει το σώμα σου. Εάν ψάχνεις για κάτι πιο καθημερινό, είναι καλύτερο να φορέσεις ένα ψηλόμεσο τζιν ή παντελόνι.

Αυτό το είδες; Αυτά είναι τα ιδανικά γυαλιά ηλίου για κάθε σχήμα προσώπου

Αν θέλεις να τονίσεις τα πόδια σου, είναι και πάλι καλύτερο να φορέσεις κάτι ψηλόμεσο. Με την επέκταση του μήκους στο παντελόνι, θα δώσεις την ψευδαίσθηση ενός ακόμα μεγαλύτερου ποδιού.

Αν θέλεις να τονίσεις τους μηρούς σου, είναι σημαντικό η γραμμή να είναι συνεχής γύρω τους. Η καλύτερη επιλογή για αυτήν την ψευδαίσθηση είναι να επεκτείνεις τη γραμμή πάνω και κάτω από τους γοφούς σου με μια μακρόστενη φούστα με κορμάκι, ένα φόρεμα ή ένα τζιν με ψηλή μέση, τα οποία θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις μια κλεψύδρα γύρω από τις καμπύλες σου.

Αν θέλεις να τονίσεις τα χέρια σου, προτίμησε ένα τιραντάκι ή ένα πουκάμισο που πέφτει κάτω από τη μασχάλη. Εάν έχεις απίστευτα καλλίγραμμα χέρια, μπορείς να φορέσεις κάτι με ψηλό λαιμό χωρίς μανίκια. Αν θέλεις να δώσεις την ψευδαίσθηση λεπτών χεριών, διάλεξε κάτι με χαμηλό κόψιμο στη μασχάλη, ή που να αφήνει περισσότερο εκτεθειμένη την κλείδα και το στήθος, έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερο δέρμα για να κοιτάξει κανείς παρά μόνο στο χέρι.

Διάβασε επίσης: 5 ξεχωριστά αξεσουάρ μαλλιών που αξίζει να έχεις για το καλοκαίρι [photos]