Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση με ένα ξεχωριστό μαντήλι

04.03.2021
Ο οίκος Hermès τιμά την Ελληνική Επανάσταση με ένα ξεχωριστό μαντήλι
Το ιδιαίτερο σχέδιο που θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση

Φέτος, η Ελλάδα θα γιορτάσει την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση για ανεξαρτησία, και ένας από τους πιο θρυλικούς γαλλικούς οίκους μόδας, Hermès, αποφάσισε να αποδώσει τον δικό του φόρο τιμής στην επέτειο αυτή, δημιουργώντας το μεταξωτό μαντήλι "Ελευθερία".

Δες και αυτό: Chic at Ηome: Η νέα σειρά από πυτζάμες δια χειρός Vassilis Zoulias

"Η ιστορία της Ελλάδας είναι παγκόσμια και ως Ευρωπαίοι, το πεπρωμένο μας συνδέεται με το πεπρωμένο της Ελλάδας. Βλέπω το μαντήλι σαν βιβλίο, σαν ντοκυμαντέρ, σαν ιστορία τυπωμένη σε μετάξι", δήλωσε ο Pierre-Αlexis Dumas, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Hermès.

Με την λέξη "Ελευθερία" να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, το μαντήλι παραπέμπει σε σημαία με τα γράμματα της λέξης τοποθετημένα μέσα σε χαρακτηριστικά τοπία από τις τρεις κύριες περιοχές της χώρας: την Ηπειρωτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου. Στα σχέδια του περιλαμβάνονται σπίτια σε βουνοπλαγιές, καμπαναριά, γέφυρες και βεράντες σε καταπράσινα τοπία, ενώ στο το γράμμα "θήτα" παίρνει τη μορφή ενός γαλάζιου ματιού, το οποίο κατά την ελληνική παράδοση αποτρέπει την κακή τύχη.

Αυτό το είδες; Πώς να φορέσεις με κομψό τρόπο το puffer jacket

Ο καλλιτέχνης Ηλίας Καφούρος, δήλωσε πως ο σχεδιασμός του λειτουργεί ως στοχασμός γύρω απο την έννοια της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας στον σημερινό κόσμο.

Το μαντίλι "Ελευθερία" θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένη έκδοση και θα είναι διαθέσιμο στο κατάστημα Hermès στην Αθήνα από τις 26 Μαρτίου 2021. Ο οίκος Hermès θα διαθέτει μέρος των εσόδων από κάθε πώληση στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος της Αθήνας "Η Σωτηρία".