Πώς να κάνεις το look σου να δείχνει πιο ακριβό

08.03.2021
Πώς να κάνεις το look σου να δείχνει πιο ακριβό
Χωρίς να ξοδέψεις χρήματα, ακολουθώντας απλά τις σωστές συμβουλές

Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν ένα ρούχο να δείχνει φθηνό ακόμα κι αν δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό, ενώ κάποιες άλλες μπορούν να το κάνουν να φαίνεται ακριβότερο απ’ ό,τι κόστισε στην πραγματικότητα.

Δες και αυτό: Ο απλός, σύγχρονος τρόπος να είσαι καλοντυμένη

Δες παρακάτω πώς να κάνεις τα σύνολα σου να φαίνονται πιο ακριβά:

Διάλεξε το σωστό ύφασμα
Η αλήθεια είναι πως τα φθηνά υφάσματα σπάνια φαίνονται για ακριβότερα - οτιδήποτε περιέχει περισσότερο από 20% συνθετικό είναι σπάνια μια καλή περίπτωση. Υφάσματα όπως λινό, tweed, faux suede και βαμβακερά δείχνουν πιο ακριβά και διατηρούνται καλύτερα μετά από πολλά πλυσίματα.

Η εφαρμογή στα μέτρα σου
Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο oversized και στο λάθος νούμερο - και φαίνεται. Μπορείς να επισκεφθείς τη μοδίστρα σου για να κάνει διορθώσεις στα ρούχα για να έχουν καλύτερη εφαρμογή στο σώμα σου.

Προσεκτικό πλύσιμο και σιδέρωμα
Είναι σημαντικό να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες πλυσίματος και σιδερώματος του κάθε ρούχου, για να αποφύγεις φθορές. Όταν λεκιάσει ένα ρούχο, καθάρισε το συντομότερο δυνατό για να μην μείνουν σκιές και κηλίδες και μην παραλείπεις το σιδέρωμα, το οποίο πάντα κάνει ένα ρούχο να φαίνεται καλύτερο.

Η χρωματική παλέτα
Συνήθως τα πολλά και έντονα χρώματα δεν είναι κομψά, ενώ, οι ουδέτερες αποχρώσεις όπως το μαύρο , το λευκό, το κρεμ, το γκρι, το navy blue και το λαδί είναι μια σίγουρη επιλογή.

Απόφυγε τα λοτότυπα
Τα μεγάλα και έντονα λογότυπα εχουν κάτι το κραυγαλέο και μπορεί να βγάλουν προς τα έξω το μήνυμα πως προσπαθείς παραπάνω απ'όσο θα έπρεπε.

Σε ό,τι αφορά τα αξεσουάρ...

- Στις τσάντες, απόφυγε κεντήματα, κρόσσια και γενικά λεπτομέρειες που μπορούν εύκολα και γρήγορα να ξεφτίσουν, να σκουριάσουν, ή να ξεθαμπώσουν. Επίσης, καλό θα είναι να αποφύγεις τα λογότυπα και να προτιμήσεις ένα ουδέτερο χρώμα.

- Κράτησε τα παπούτσια σου πάντα καθαρά και επιδιόρθωσε τυχόν γδαρσίματα και φθορές.

- Στα κοσμήματα, προτίμησε απλά, διακριτικά κομμάτια σε γραμμικές φόρμες.