Οίκος Chanel: Ιμπρεσιονιστικές επιρροές στην παρουσίαση της συλλογής φθινοπώρου / χειμώνα 2021-2022

08.07.2021
Οίκος Chanel: Ιμπρεσιονιστικές επιρροές στην παρουσίαση της συλλογής φθινοπώρου / χειμώνα 2021-2022
Πολύχρωμα λουλούδια, πούλιες και φτερά στόλισαν το Haute Couture show του διάσημου Οίκου Chanel στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Ιουλίου μπροστά σε live κοινό καθώς οι περιορισμοί για τον Covid-19 έχουν περιοριστεί στη Γαλλία.

Celebrities, όπως η σκηνοθέτιδα Sofia Coppola και η Γαλλίδα ηθοποιός Carole Bouquet, απαθανατίστηκαν στην αυλή του Μουσείου Μόδας Palais Galliera, όπου παρουσιάζεται η έκθεση για την ιδρύτρια της Chanel, Coco Chanel.

Η σχεδιάστρια Virginie Viard είπε ότι είχε εστιάσει στους καλλιτέχνες Berthe Morisot, Marie Laurencin και Edouard Manet, καθώς και σε αγγλικούς κήπους για να αντλήσει έμπνευση για την haute couture line του φθινοπώρου / χειμώνα 2021-2022.

Τοπ, φορέματα και φούστες στολίστηκαν με μοτίβα λουλουδιών, με ένα φράκο κεντημένο με νούφαρα και ένα μαύρο παλτό διακοσμημένο με ροζ και κίτρινα τούλια pom-poms.

«Υπάρχουν φορέματα εμπνευσμένα από τον ιμπρεσιονισμό, φούστες που μοιάζουν με πίνακες», δήλωσε η Viard.

«Μου αρέσει να βλέπω το χρώμα στο γκρίζο του χειμώνα. Ήθελα πραγματικά μια πολύχρωμη συλλογή που ήταν πολύ κεντημένη, κάτι ζεστό».

Τα μοντέλα, μερικά από τα οποία φορούσαν στα μαλλιά τους νυφικά τούλια, παρουσίασαν επίσης πολύχρωμα κοστούμια τουίντ - ένα βασικό στοιχείο του πολυτελούς οίκου - καθώς και φτερά ή φούστες με βολάν και σιφόν ή δαντέλες. Υπήρχαν επίσης κοστούμια, σε ζεστό ροζ χρώμα καθώς και κρεμ χρώμα.

Η ηθοποιός Margaret Qualley έκλεισε την παράσταση με ένα απαλό ροζ νυφικό, πετώντας ένα μπουκέτο στο κοινό καθώς ροδοπέταλα έπεφταν γύρω της.