Pop αναφορές

08.06.2001
Η μόδα του 2001, το μακιγιάζ, αλλά και η διακόσμηση, γυρνούν στα χρόνια της ψυχεδέλειας και της pop art και δημιουργούν με χιούμορ, αισιοδοξία, φωτεινά και χαρούμενα χρώματα και graffiti τις πιο τρελές τάσεις του καλοκαιριού.
Η μόδα του 2001, το μακιγιάζ, αλλά και η διακόσμηση, γυρνούν στα χρόνια της ψυχεδέλειας και της pop art και δημιουργούν με χιούμορ, αισιοδοξία και παιχνιδιάρικη διάθεση τις πιο τρελές τάσεις του καλοκαιριού.
Πρωτοποριακοί σχεδιαστές όπως οι Comme des Garcons και Jean-Charles de Castelbajac... και ''κλασικοί'' όπως οι Valentino και Chanel ... δημιουργούν τολμηρούς συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων, παίζουν με τα γεωμετρικά σχέδια, τα εμπριμέ και τα φωτεινά και χαρούμενα χρώματα.
Η μόδα του 2001 αναβιώνει το πνεύμα της pop culture, φέρνει στο προσκήνιο τα χρωματιστά γυαλιά, τα κόμικς, τα graffiti, το ενδυματολογικό στυλ της Μπαρμπαρέλα και το εκκεντρικό μακιγιάζ με τα έντονα χρώματα και τις τεράστιες ψεύτικες βλεφαρίδες.
Η φαντασία και το δημιουργικό πνεύμα που χαρακτήρισαν τη δεκαετία του '60 επανέρχονται στις μέρες μας όχι όπως τότε, σαν ένα ανατρεπτικό και παράδοξο κίνημα, αλλά σαν ένα φαινόμενο στυλ που αγκαλιάζει τα πάντα, αποθεώνει τον καταναλωτισμό και τα logos σε όλες τους τις μορφές.
Άλλωστε, η μόδα είναι τέχνη και δεν σταματά ποτέ να ανταλλάσσει στοιχεία με τη ζωγραφική, τη μουσική, την ποίηση, τη φωτογραφία, τη διακόσμηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ