Η Τζολί και το παρθεναγωγείο στο Αφγανιστάν

03.04.2013
Να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί τα παιδιά -κυρίως- που την έχουν ανάγκη θέλει η διάσημη ηθοποιός και φιλάνθρωπος, εξ ου και η νέα της κίνηση.

Όπως μεταδίδει σήμερα το E! News, η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) χρηματοδότησε την ίδρυση ενός σχολείου μόνο για κορίτσια έξω από την Καμπούλ στο Αφγανιστάν όπου έχουν στρατοπεδεύσει πρόσφυγες μετά την κατάρρευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν.

Στην περιοχή δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση των αγοριών ενώ τα κορίτσια είναι άκρως παραπεταμένα. Αυτό η 36χρονη πολύτεκνη μαμά/σταρ ήταν αποφασισμένη να το αλλάξει.

Οι εγκαταστάσεις λειτουργούν ολοκληρωμένες από το 2012 και έχουν αναλάβει ήδη τη μόρφωση 200 με 300 κοριτσιών σύμφωνα με τις αναφορές, ενώ πιστεύεται ότι πρόκειται για το πρώτο από πολλά παρόμοια εκπαιδευτικά ιδρύματα που σκοπεύει να οργανώσει η Αντζελίνα σε όλο τον κόσμο ως μέρος της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας που λάνσαρε για πρώτη φορά το 2007.

"Η Πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των παιδιών της Σύγκρουσης, σκοπεύει να αλλάξει τη ζωή ενός εκατομμυρίου παιδιών που ζουν σε περιοχές όπου μαίνονται ή μαίνονταν συγκρούσεις, παιδιών προσφύγων ή παιδιών που ζουν σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης", είχε δηλώσει η ίδια η Τζολί στη συνέντευξη Τύπου όταν η όλη προσπάθεια ξεκινούσε.

Σημασία έχει ότι η δουλειά δείχνει να συνεχίζεται χωρίς τυμπανοκρουσίες και πολλά λόγια, αλλά μόνο με έργα. Καλή συνέχεια...

Ζ. Κ.