Μαστροκώστα: «Η ιστορία με τον καρκίνο δεν τελειώνει ποτέ»

23.05.2013
Για τη σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με τον καρκίνο μίλησε ανοικτά η Γωγώ Μαστροκώστα και συγκλονίζει με τα λόγια της.

«Αυτή η ιστορία, ποτέ δεν τελειώνει. Στη ζωή σου, δεν θα υπάρξει ποτέ πια ξέγνοιαστη μέρα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλα ξεκινάνε από το μυαλό μας. Το μυαλό σου δεν θα είναι ποτέ όπως πριν. Αισιοδοξία εκπέμπω και το ξέρω, αλλά είναι πολύ προσωπικές οι στιγμές που κάτι θα δεις, κάτι θα θυμηθείς, κάτι θα σκεφτείς. Δεν ήταν κάτι στο οποίο έκλεισες την πόρτα και το άφησες για πάντα έξω από τη ζωή σου!» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η Γωγώ εξηγεί ότι δημοσιοποίησε την περιπέτεια της για την ευαισθητοποίηση και άλλων γυναικών.

"Μόλις προχθές με πήραν από μια εταιρεία τηλεφωνίας για μια προσφορά. Η κυρία που ήταν στην άλλη άκρη της γραμμής, μόλις με αναγνώρισε, άρχισε να με ευχαριστεί γιατί ακούγοντας με, πήγε κι έκανε μαστογραφία, εντοπίζοντας εγκαίρως κάτι στο στήθος της. Το έκανα, λοιπόν, για την ευαισθητοποίηση των γυναικών. Μη σας φανεί γελοίο, αλλά, όταν συνέβη σε μένα, συνέβη και στην Κάιλι Μινόγκ. Μέχρι κι εγώ, λοιπόν, που έχω απομυθοποιημένα τα πάντα, σκέφτηκα: “Ορίστε, το αντιμετωπίζει και αυτή”. Έπαιρνα δύναμη. Έτσι, σκέφτηκα πως κι άλλες γυναίκες θα πάρουν δύναμη από μένα. Κατά καιρούς, μετά τη δημοσιοποίηση της ιστορίας μου, είναι εκατοντάδες οι γυναίκες που μου μεταφέρουν ότι τους δίνω δύναμη, όταν με βλέπουν υγιή και όμορφη ξανά στα περιοδικά. Τρανταχτό παράδειγμα, η πρόσφατη κίνηση της Αντζελίνα Ζολί να δημοσιοποιήσει το προσωπικό της βίωμα, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των γυναικών” ανέφερε.

Ωστόσο, η Μαστροκώστα δεν έκρυψε την επιθυμία της να αποκτήσει ένα δεύτερο παιδί και όπως χαρακτηριστικά λέει, θα έπαιρνε το ρίσκο.

«Μια τέτοια ιστορία, δεν τελειώνει έτσι απλά. Μπορεί να σου αφήσει διάφορα θέματα σωματικά και ορμονικά, τα οποία μπορεί να σε δυσκολέψουν πάρα πολύ στο να κάνεις παιδί. Ούτε για μένα λοιπόν δεν έχουν κλείσει όλα τα θέματα και δεν έχει παρέλθει ακόμη η κρίσιμη πενταετία. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, αλλά ένα δεύτερο παιδί ή και παραπάνω αν γινόταν, είναι κάτι που το θέλω πάρα πολύ και το ρίσκο θα το έπαιρνα».

Συνέντευξη: περιοδικό Hello