Έλενα Ναθαναήλ: Η Ελληνίδα θεά των 70s [σπάνιες photos]

19.01.2016
Εάν ζούσε, σήμερα η Έλενα Ναθαναήλ θα γινόταν 69 ετών, μία από τις πλέον γοητευτικές και σικάτες ηθοποιούς κι ένα -κατά γενική ομολογία- από τα ομορφότερα πρόσωπα του του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου που καθόλου τυχαία δεν κέρδισε τον τίτλο της «μοιραίας».

Τη δεκαετία του ’70 η Έλενα Ναθαναήλ έκανε μόδα το ψηλό και το λιγνό, ενώ τα μακριά μαύρα ίσια μαλλιά της με τη χωρίστρα στη μέση πολλές ζήλεψαν και προσπάθησαν να μιμηθούν. Το υπέροχο βλέμμα και χαμόγελό της δεν το ξεχνά κανείς, ενώ σήμα κατατεθέν της ήταν τα παντελόνια- καμπάνα που άφηναν σε κοινή θέα τον αφαλό κι αναδείκνυαν το καλλίγραμμο σώμα της.

Γεννήθηκε σαν σήμερα στις 19 Ιανουαρίου 1947, σπούδασε σε δραματική σχολή κι η πρώτη της εμφάνιση ήταν το 1963 στην ταινία «Κάτι να Καίει».

Συμμετείχε συνολικά σε 27 ταινίες, ενώ δύο από τις πιο μεγάλες επιτυχίες της ήταν η «Επιχείρησις Απόλλων» κι «Εκείνο το καλοκαίρι». Για την ταινία «Ραντεβού με μια Άγνωστη» κέρδισε το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου στο ΦΕΚΘ 1968. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετά έκανε πολύ επιλεκτικές εμφανίσεις σε τηλεόραση και θέατρο, με τελευταία αυτή στη σειρά του Mega «Γοργόνες».

Δεν έβγαλε ποτέ προς τα έξω την προσωπική της ζωή, δεν παντρεύτηκε ποτέ, παρ’ όλο που το 1973 απέκτησε μια κόρη με τον επιχειρηματία Γιώργο Τσαγκάρη, την Ίνκα– Μαρία. Τα τελευταία χρόνια μαζί με τον επί 29 χρόνια σύντροφο της ζωής της, βετεράνο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Τάσο Μητρόπουλο, κατοικούσαν στην Εύβοια και δήλωνε ότι ήταν αγρότισσα και ασχολιόταν με την παραγωγή κρασιού.

Έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου του 2008 το απόγευμα χτυπημένη από τον καρκίνο του πνεύμονα. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν από το αρχείο του Έθνους μπορούμε να θαυμάσουμε για ακόμα μία φορά τη μοναδική γοητεία της αγαπημένης μας, Έλενας Ναθαναήλ.