Cate Blanchett: Ναι, παρενόχλησε και εμένα σεξουαλικά ο Harvey Weinstein

03.05.2018
Cate Blanchett: Ναι, παρενόχλησε και εμένα σεξουαλικά ο Harvey Weinstein
Η 48χρονη σταρ έριξε τη "βόμβα" κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο περιοδικό Variety ενόψει της έναρξης του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, όπου εκείνη θα βρίσκεται στη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής.

Μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσε η Cate Blanchett και δεν μάσησε τα λόγια της ούτε αυτή τη φορά. Η συζήτηση έφτασε, μοιραία και στον διαβόητο παραγωγό, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο ουκ ολίγων διάσημων γυναικών που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση.

Το Variety ρώτησε "στα ίσια" τη 48χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, η οποία έχει συνεργαστεί με τον Weinstein σε αρκετές ταινίες.

"Δουλέψατε σε πολλές ταινίες με τον Harvey Weinstein, ξεκινώντας κιόλας από τον The Talented Mr. Ripley.” Σας παρενόχλησε ποτέ σεξουαλικά ή ενήργησε ποτέ απρεπώς;"

"Ναι. Πιστεύω ότι αυτό που έκαν πρώτα από όλα ήταν να τσεκάρει τη λεία του. Αυτό κάνουν τα περισσότερα αρπακτικά ζώα απέναντι στα πιο ευάλωτα. Εννοώ, έχω ένα κακό αίσθημα από εκείνον. Συχνά μου έλεγε 'Δεν είμαστε φίλοι'".

"Και τι νομίζεται ότι εννοούσε με αυτό; ", θέλησε να μάθει ο δημοσιογράφος. "Ε, εγώ δεν έκανα αυτό που μου ζητούσε, απάντησε η Cate, όταν, όμως, της ζητήθηκε να διευκρινήσει τι εννοεί, αρνήθηκε.

Τονίζοντας την ευχή της να τιμωρηθεί όπως του αξίζει η Blanchett υπογράμμισε τη σημασία που έχει να λαμβάνουν οι ένοχοι την τιμωρία τους μέσα από το νομικό σύστημα.