Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για χρέη

22.03.2019
Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου: Καταδικάστηκε σε 18 μήνες φυλάκιση για χρέη
Άσχημες οι εξελίξεις για τη χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η πληροφορία κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Βάσως Παλαιού στο Secret των Παραπολιτικών, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου εμφανίστηκε προ ημερών ως κατηγορούμενη ενώπιον του Ε΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο. Χρέη που, όπως λέγεται, ξεπερνούν τις δέκα χιλιάδες ευρώ, χωρίς όμως το ακριβές ποσό να έχει γίνει γνωστό.

Η κυρία Λιάνη δεν βρέθηκε η ίδια στα δικαστήρια και εκπροσωπήθηκε από τη συνήγορό της η οποία ενημέρωσε ότι η εντολέας της έχει απόλυτη πρόθεση να αποπληρώσει την οφειλή στο ελληνικό Δημόσιο. Ελπίζει σύντομα να πωληθεί ένα ακίνητο που έχει στο όνομά της και έτσι να προκύψουν τα χρήματα που χρειάζονται.

Διάβασε επίσης: Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Η επική έξοδος από το αεροπλάνο αλά Παπανδρέου και το "γλέντι" στα social media [video]

Επιβαρυντικά στην όλη υπόθεση στάθηκαν τα στοιχεία που έρχονται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και βεβαιώνουν ότι η οφειλή ισχύει από το 2014 και ουδέποτε έχει μπει σε ρύθμιση, ούτε έχει γίνει προσπάθεια αποπληρωμής μέρους της.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως, το δικαστήριο τελικά προχώρησε στη καταδίκη της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου επιβάλοντάς της ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.