Game of Thrones: Η Emilia Clarke αποκαλύπτει τι θα άλλαζε στην τελευταία σεζόν της σειράς

22.05.2019
Game of Thrones: Η Emilia Clarke αποκαλύπτει τι θα άλλαζε στην τελευταία σεζόν της σειράς
Τι θα έκανε διαφορετικά η ίδια η Μητέρα των Δράκων;

Η Emilia Clarke, η ηθοποιός, που έπαιξε το ρόλο της Daenerys Targaryen για τις οκτώ σεζόν, μίλησε στο The New Yorker για να πει αντίο στη Μητέρα των Δράκων καθώς και για το πώς αισθάνθηκε όταν διάβασε για πρώτη φορά το φινάλε.

«Έκανα έναν πολύ μακρύ περίπατο στο Λονδίνο ζαλισμένη, χωρίς να ξέρω πώς να χωνέψω τα νέα», θυμήθηκε. «Ω, τώρα καταλαβαίνω γιατί αυτή η σεζόν σας συγκλόνισε τόσο. Δεν είχα ιδέα τι να περιμένω για αυτή την τελευταία σεζόν, ήλπιζα να δω κάποια juicy πράγματα, όπως έκανα πάντα για κάθε σεζόν, αλλά δεν το περίμενα αυτό ...».

Πρόσθεσε: «Πάντα ήξερα ότι η σειρά δεν θα ικανοποιούσε ποτέ όλους, έχω παρακολουθήσει και αγαπήσει πάρα πολλές τηλεοπτικές σειρές για να πιστέψω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό. Οι ιστορίες είναι αχανείς, οι χαρακτήρες είναι πολύ περίπλοκοι, η σειρά προκαλεί με έναν ορισμένο τρόπο, διχασμό: “Με ποιού μέρος είσαι;” Επίσης, αν είστε ευχαριστημένοι όλοι, τότε θα είναι πιθανώς αρκετά χλιαρό, αλλά για μένα φαινόταν σαν τον μοναδικό τρόπο που θα μπορούσε να τελειώσει».

Η τελική σεζόν του Game of Thrones προκάλεσε ανάμεικτα συναισθήματα στους fans, με εκατοντάδες χιλιάδες να υπογράφουν ένα αίτημα για να ξαναγυριστεί η όγδοοη σεζόν. Όταν η ηθοποιός ρωτήθηκε τι θα άλλαζε στην τελευταία σεζόν της σειράς, η Clarke είχε αρκετές σκέψεις.

«Λοιπόν, μπορώ μόνο να μιλήσω για το δικό μου χαρακτήρα και τους ανθρώπους με τους οποίους αλληλεπιδρώ στη σειρά», είπε. «Θα μου άρεσε, λοιπόν, πολύ να υπήρχαν μερικές ακόμα σκηνές μου μαζί με τη Missandei. Θα ήμουν άρεσαν επίσης μερικές ακόμη κοινές σκηνές με Cersei»

«Θα ήθελα πολύ να υπήρχαν και κάποιες σκηνές μεταξύ του Grey Worm και της Missandei, θα ήθελα πολύ να δω κάτι περισσότερο για την Cersei ... Νιώθω σαν να υπήρχε ... Η γενοκτονία ήταν εκεί ... Αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως. Θα σκεφτόμουν λίγη περισσότερη ανάλυση και εκείνες τις ωραίες σκηνές που γράφουν τα παιδιά (σ.σ. οι σεναριογράφοι) μεταξύ χαρακτήρων, όπου είμαστε περισσότερο από ευτυχείς να απολαμβάνουμε να παρακολουθούμε 10 λεπτά με δύο άτομα που μιλάνε, γιατί είναι όμορφο. Θα ήθελα να έβλεπα κάτι περισσότερο από αυτό. Αλλά δεν είμαι σε θέση να κρίνω τις ιδιοφυΐες που έχουν γράψει τόσα υπέροχα πράγματα για οκτώ σεζόν».

Έχοντας παίξει έναν δημοφιλή χαρακτήρα για τόσα χρόνια, η Clarke έθιξε το πόσο δύσκολο ήταν να ερμηνεύσει τη μετατροπή της Dany σε δικτάτορα και, τελικά, μαζική δολοφόνο.

«Απλά έπρεπε ακριβώς να καθίσω και να παλέψω με το πώς θα μπορούσα να είμαι καλή σε αυτό που έγραψαν», εξήγησε. «Επειδή ήταν αυτή, είναι οι συγγραφείς, έχουν φτιάξει αυτή τη γυναίκα και θα έπρεπε να αποδεχτώ αυτό που είναι και να προσπαθήσω να το ερμηνεύσω με την καλύτερη δυνατή ικανότητα μου».

Και καταλήγει: «Οι τελευταίες εικόνες της Daenerys είναι σαν ένα είδος μιας παιδικής αγάπης γεμάτη ελπίδα, απλά θέλω να είναι αυτή η τελευταία εικόνα της και μου πληγώνει την καρδιά που κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί οτιδήποτε κακό για αυτήν, αλλά είμαι βέβαιη ότι θα το κάνουν και δεν μπορώ να το ελέγξω».