Η συγκλονιστική φωτογραφία που έγινε viral και ραγίζει καρδιές - Υπάρχει και δεύτερη!

03.07.2019
Η συγκλονιστική φωτογραφία που έγινε viral και ραγίζει καρδιές - Υπάρχει και δεύτερη!
Από το πρωί κάνει τον γύρο του διδικτύου με απίθανους ρυθμούς, γεμίζοντας όσους της βλέπουν με πολύ έντονα συναισθήματα.

Είναι, στην ουσία, η πραγματικότητα που σε χτυπά σαν χαστούκι στο πρόσωπο. Είναι αυτό για το οποίο όλοι μιλάμε αλλά λίγοι κάνουν κάτι σχετικά.

Η Karen Mason, ή Karen Catbird όπως είναι το όνομά της στο Facebook, είναι φωτογράφος και λατρεύει τα θαλασσοπούλια (black skimmers) τα οποία παρακολουθεί και φωτογραφίζει διαρκώς.

Στο πλαίσιο μιας πρόσφατης "παρακολούθησης" και καταγραφής της καθημερινότητάς τους, η Mason απαθανάτισε μια σκηνή που μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και τραγική.

Μία μητέρα ταΐζει στο νεοσσό της μία... γόπα τσιγάρου που, προφανώς, βρήκε στην παραλία όπου έχουν κάνει τη φωλιά τους.

Εκεί τη φτάσαμε τη φύση!

Η φωτογραφία κάνει τον γύρο του διαδικτύου μαζί με μία προσπάθεια να αφυπνιστεί όσος περισσότερος κόσμος γίνεται, ώστε να μάθουμε να φροντίζουμε λίγο περισσότερο το περιβάλλον και τα άλλα είδη με τα οποία μοιραζόμαστε εδώ και αιώνες αυτό τον πλανήτη.

Η Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Προστασία των Πουλιών (RSPB) χαρακτήρισε την εικόνα «σπαρακτική» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι η φύση παλεύει να προσαρμοστεί στην ανθρώπινη παραγωγή απορριμμάτων.

«Τα πουλιά πολλές φορές μπερδεύουν τα σκουπίδια με φαγητό, με αποτέλεσμα να προσπαθούν τα ταΐσουν τα μωρά τους με απορρίμματα», μας λένε και... το βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια.

Και αυτή [επάνω] δεν είναι η μόνη φωτογραφία που αφορά σε αυτό το τραγικό συμβάν, καθώς υπάρχει και η συνέχεια, την οποία επίσης κατέγραψε η ευαισθητοποιημένη φωτογράφος και μοιράστηκε επίσης μέσω Facebook.

Ιδού το μωρό, λοιπόν, περπατά με τη "λιχουδιά" που του πρόσφερε η μητέρα του και αναρωτιέται -προφανώς- τι μπορεί να κάνει με αυτή. Σίγουρα, όχι να τη φάει!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Ας γίνει αυτό μάθημα για όλους.

Ζωή Κίττα