Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα σήμερα και τη γιορτάζουμε με χιούμορ [video]

19.11.2019
Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα σήμερα και τη γιορτάζουμε με χιούμορ [video]
Την τιμητική του έχει σήμερα το «ισχυρό φύλο», αφού σε 70 χώρες του πλανήτη γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Άντρα. Χρόνια πολλά σε όλους!

Ε, ναι λοιπόν. Έχουν και οι άντρες την Παγκόσμια Ημέρα τους και από το 1991 γιορτάζεται στις 19 Νοεμβρίου. Πρώτη φορά γιορτάστηκε στα νησιά Τρινιντάτ και Τομπάγκο της Καραιβικής με στόχο να δοθεί έμφαση στη συνεισφορά των ανδρών στην οικογένεια, την φροντίδα των παιδιών όπως και στον ανθρώπινο πολιτισμό.

Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε πολλές χώρες στον κόσμο δίνοντας έμφαση σε ζητήματα υγείας και ψυχικής υγείας των ανδρών, ισότητας των δύο φύλων, καθώς και του ρόλου που καλείται να παίξει ένας άνδρας στην κοινωνία του σήμερα.

Κάθε χρόνο η ημέρα αυτή έχει ένα συγκεκριμένο θέμα. Για το 2019, το θέμα ήταν το "Πώς να κάνεις τη διαφορά για τους άντρες και τα αγόρια" ("Making a Difference for Men and Boys") και εστιάζει στην προώθηση της ανάγκης να δοθεί μεγαλύτερη αξία στους άντρες και τα αγόρια καθώς και στο να εμπνεύσει τον κόσμο να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να βελτιωθεί η υγεία τους.

Και αφού ολοκληρώσαμε με αυτά τα... "σοβαρά" της ημέρας, ας γιορτάσουμε κι εμείς τους άντρες με χιούμορ, μέσω σχετικής ανάρτησης που είδαμε στην επίσημη σελίδα της Finos Films. Ιδού και χρόνια πολλά!