Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος: Τα τελευταία μηνύματά του συγκλονίζουν

29.12.2019
Πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος: Τα τελευταία μηνύματά του συγκλονίζουν
Ο σπουδαίος έλληνας συνθέτης αφήνει πίσω του τεράστιο έργο και ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν 72 ετών.

Ο Θάνος Μικρούτσικος δεν είχε κρύψει τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο, μια μάχη που ξεκίνησε το 2017 με εξετάσεις και επεμβάσεις στην Ελλάδα και τη Βρετανία. Η ασθένεια βαριά και τον χτύπησε στο συκώτι, τους λεμφαδένες και τα κόκκαλα.

Από την πρώτη στιγμή, όμως, στάθηκε θαρραλέα απέναντί της. "Έγώ θα νικήσω", έλεγε και αντλούσε δύναμη από τον κόσμο -το καλύτερο γιατρικό του, όπως συνηθιζε να λέει.

Ο κορυφαίος δημιουργός. που μεταξύ άλλων συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με αυτό του Νίκου Καββαδία, τους στίχους του οποίου τόσο ξεχωριστά μελοποίησε, πέρασε τους τελευταίους δύο μήνες στο νοσοκομείο. Πάντα με το κεφάλι ψηλά και έχοντας δίπλα του τους δικούς του ανθρώπους, τα τέσσερα παιδιά του, τη σύζυγό του Μαρία και φίλους που ερχόταν συχνά να τον δουν.

Ο Θάνος Μικρούτσικος άφησε την τελευταία του πονή σήμερα, 28/12/2019 και, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 14:30 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Μέσα από τη σελίδα του στο Facebook θέλησε να επικοινωνήσει με τους χιλιάδες φίλους του ο σπουδαίος συνθέτης και να στείλειτ ο δικό του μήνυμα ως εξής (ήταν 8/12/2019)

Στις 21/12, μία εβδομάδα πριν φύγει, τελικά, από τη ζωή, ο Θάνος Μικρούτσικος έστειλε ακόμη ένα μήνυμα που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για όλους τους ασθενείς.

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει με μηνύματα από αμέτρητους "επώνυμους" και μη φίλους του σπουδαίου δημιουργού που δεν μπορούν να πιστέψουν σε ένα αύριο χωρίς εκείνον.

Τον αποχαιρετούμε κι εμείς με ένα από τα πάμπολλα αγαπημένα τραγούδια του. Τη Ρόζα. Από το στόμα του μοναδικού Δημήρτη Μητροπάνου. Απόσπασμα από παλιά εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, ενώ στο τραπέζι διακρίνουμε, μεταξύ άλλων τη Ρίκα Βαγιάνη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που μας άφησαν νωρίς!

Αντίο.