Angelina Jolie: Παράνομη η υιοθεσία του γιου της, Maddox;

18.07.2021
Angelina Jolie: Παράνομη η υιοθεσία του γιου της, Maddox;
Το νέο ντοκυμαντέρ που αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με την υιοθεσία του παιδιού από την Καμπότζη

Ενώ η Angelina Jolie εμπλέκεται σε μια μακροχρόνια μάχη επιμέλειας με τον πρώην σύζυγό της, Brad Pitt, για τα παιδιά τους, ένα νέο ντοκιμαντέρ εξετάζει το αν η ηθοποιός υιοθέτησε παράνομα το μεγαλύτερο γιο τους, Maddox, ο οποίος τώρα είναι 19 ετών. Η Jolie ήταν μία από τις εκατοντάδες Αμερικανούς που χρησιμοποίησαν τη Lauryn Galindo για να υιοθετήσουν παιδιά από την Καμπότζη που δεν γνώριζαν τις "δυνητικά ανήθικες πρακτικές" της Galindo.Η σκηνοθέτης Elizabeth Jacobs ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο The Stolen Children που εξετάζει την αλήθεια πίσω από τις υιοθεσίες.

Jennifer Lopez: Ποιο είναι το στοιχείο του Ben Affleck που λατρεύει και πιστεύει ότι θα κάνει τη σχέση τους να κρατήσει

Σύμφωνα με αναφορές, η Galindo απασχολούσε "στρατολογητές μωρών" για να πάρει μωρά από φτωχές οικογένειες σε αγροτικές περιοχές. Όταν ο Maddox υιοθετήθηκε το 2002, υπήρξαν ερωτήματα που έθεσαν οι Καμποτζιανοί εργαζόμενοι για την καλή διαβίωση των παιδιών σχετικά με το αν ήταν στην πραγματικότητα ορφανό ή αν είχε αγοραστεί από τη μητέρα του για 100 δολάρια. Ο Kek Galibru, επικεφαλής της υπηρεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, διερεύνησε το σκάνδαλο υιοθεσίας και είπε: "Είμαι βέβαιος ότι αυτό το παιδί δεν ήταν πραγματικό ορφανό και δεν εγκαταλείφθηκε". Ωστόσο, η Jolie διαβεβαίωσε ότι την είχε επιμελήσει και ότι ο Maddox ήταν όντως ορφανός.

Τουλάχιστον οι μισές από τις υιοθεσίες που έγιναν από την Καμπότζη στις ΗΠΑ μεταξύ 1997 και 2001 έγιναν μέσω της Galindo και της αντιπροσωπείας της αδελφής της, Lynn Devin. Η Galindo και η Devin κατηγορήθηκαν το 2003 και στην Devin επιβλήθηκε χρηματική ποινή 150.000 δολαρίων για παραποίηση εγγράφων, προκειμένου να αποκτήσει βίζα στις ΗΠΑ για τα "ορφανά" της Καμπότζης. Η Galindo πέρασε 18 μήνες στη φυλακή.

Η Gillian Anderson δεν φορά πια σουτιέν και εξηγεί γιατί [video]

Η Galindo μίλησε στην εφημερίδα The Sun σχετικά με το επερχόμενο ντοκιμαντέρ, και επέμεινε ότι δεν υπήρξε αδίκημα κατά την υιοθέτηση του Maddox. "Δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι υπάρχει κάτι για τον Maddox. Ήταν πολύ προσεκτικοί, ειδικά δεδομένου του ότι πρόκειται για έναν επώνυμο γονέα", ισχυρίστηκε. "Ξέρω ότι η Angelina δεν ήταν στη χώρα κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών, επειδή έκανε την ταινία Beyond Borders στη Ναμίμπια. Επομένως, δεν υπήρξε παρέμβαση από τον θετό γονέα και ούτε εμπλέκεται στις έρευνες με οποιονδήποτε τρόπο".