Orlando Bloom: Θυμάται το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή

30.08.2021
Orlando Bloom: Θυμάται το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή
«Για τέσσερις μέρες, είχα την ιδέα ότι θα ζήσω σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής μου»

Ο Orlando Bloom θυμήθηκε τη σχεδόν μοιραία πτώση του το 1998, που «συνέτριψε» τη σπονδυλική του στήλη. Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά του, ο ηθοποιός σκέφτεται πόσο μακριά έχει φτάσει από εκείνο το ατύχημα και πόσο ευγνώμων αισθάνεται.

Θύμα ληστείας ο Tom Cruise

Ο 44χρονος μοιράστηκε πρόσφατα δύο φωτογραφίες του με ποδήλατο, μία παλιότερη και μία πρόσφατη. "Αυτός είμαι εγώ με στήριγμα πλάτης, το 1998, περίπου 3 μήνες αφότου έπεσα 3 ορόφους και έσπασα τη σπονδυλική μου στήλη, γλίτωσα τον θάνατο και την παράλυση", έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης στο Instagram, αναφερόμενος στην πρώτη φωτογραφία. «Είμαι ευγνώμων κάθε μέρα για τα άκρα μου που μου επιτρέπουν να ξεπεράσω τα όριά μου και να ζήσω τη ζωή στα άκρα (ασφαλέστερα τώρα)».

Ο ηθοποιός των Πειρατών της Καραϊβικής είχε μιλήσει για το ατύχημα σε μια συνέντευξη του στο GQ το 2005. Ανέβαινε μια βεράντα στον τελευταίο όροφο με τους φίλους του όταν ο σωλήνας αποστράγγισης κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να πέσει αρκετούς ορόφους, σπάζοντας τους σπονδύλους του.

Demi Moore: Ποζάρει σε στιλ Baywatch με ένα καυτό κόκκινο μαγιό

"Μέχρι τότε, δεν είχα μια υγιή εκτίμηση για τη ζωή και το θάνατο - ότι δεν είμαστε ανίκητοι. Και για τέσσερις μέρες, αντιμετώπισα την ιδέα να ζήσω σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Πήγα σε μερικά σκοτεινά μέρη στο μυαλό μου. Ο γιατρός είπε ότι δεν ήταν σίγουρος πόσο σοβαρή ήταν η βλάβη του νωτιαίου μυελού. Τον θυμάμαι να μου το λέει και να κοιτάζω το ταβάνι, να σκέφτομαι αν θα κοιτάζω ταβάνια για το υπόλοιπο της ζωής μου".

Και παρόλο που του είπαν ότι υπήρχε η πιθανότητα να μην περπατήσει ποτέ ξανά, τέσσερις ημέρες αργότερα, ο Bloom είχε μια "θαυματουργή ανάκαμψη", όπως είπε. Μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, ο ηθοποιός όχι μόνο έκανε πλήρη ανάρρωση, αλλά είδε και την καριέρα του να εκτοξεύεται στη διαδικασία. Μόλις 18 μήνες μετά την πτώση, μπόρεσε να κάνει ιππασία όταν πήρε το ρόλο του στη σειρά ταινιών Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.