Jessica Simpson: Απέχει από το αλκοόλ για 4 χρόνια και το γιόρτασε με μια συγκλονιστική φωτογραφία

04.11.2021
Jessica Simpson: Απέχει από το αλκοόλ για 4 χρόνια και το γιόρτασε με μια συγκλονιστική φωτογραφία
Η Jessica Simpson είναι επισήμως τέσσερα χρόνια νηφάλια.

Τη Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, η τραγουδίστρια, ηθοποιός, σχεδιάστρια και συγγραφέας, επέλεξε το Instagram για να μοιραστεί κάτι πολύ σημαντικό: τη στιγμή που κατάλαβε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει το αλκοόλ. «Αυτό το άτομο τα ξημερώματα της 1ης Νοεμβρίου του 2017 είναι μια αγνώριστη εκδοχή του εαυτού μου», έγραψε κάτω από τη φωτογραφία της που την έδειχνε σε μία από τις χειρότερές της φάσεις.

«Έκανα ένα τόσο μεγάλο ταξίδι αυτογνωσίας για να ξεκλειδώσω και να εξερευνήσω. Ήξερα ότι αυτή τη στιγμή θα επέτρεπα στον εαυτό μου να πάρω πίσω το φως μου, να δείξω νίκη στην εσωτερική μου μάχη για αυτοσεβασμό και να αντιμετωπίσω αυτόν τον κόσμο με διαπεραστική καθαρότητα».

Ώρα μηδέν

Το Halloween άλλαξε τα πάντα για την Simpson. Στα απομνημονεύματά της, Open Book, που κυκλοφόρησαν το 2020, θυμόταν ότι έπινε όλη μέρα, ξεκινώντας από τις 7:30 το πρωί και δεν μπορούσε να θυμηθεί ποιος έντυσε τα παιδιά της με τα αποκριάτικα κουστούμια τους. Εκείνο το βράδυ, πήρε ένα Ambien και ξύπνησε το επόμενο πρωί νιώθοντας τρομερά ένοχη για να αντιμετωπίσει τα παιδιά της. Άρχισε να πίνει ξανά όταν έφυγαν για το σχολείο, αλλά οι φίλοι της ήρθαν την ίδια μέρα και την βρήκαν μεθυσμένη. Η 41χρονη σήμερα, Simpson, είπε ότι έφτασε στο «πάτο» και τότε κατάλαβε ότι έπρεπε να εγκαταλείψει εντελώς το αλκοόλ.

Σε άλλο σημείο στη λεζάντα της στο Instagram, η Simpson έγραψε ότι το αλκοόλ οδηγούσε το μυαλό και την καρδιά της να περιστρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση και ότι είχε γίνει εξαντλητικό. «Ήθελα να νιώσω τον πόνο για να μπορέσω να τον φέρω σαν τίτλο τιμής», πρόσθεσε. «Ήθελα να σπάσω τους κύκλους για να προχωρήσω μπροστά – ποτέ δεν κοιτούσα πίσω με λύπη και τύψεις για οποιαδήποτε επιλογή έχω κάνει και θα κάνω για τον υπόλοιπο χρόνο μου σε αυτόν τον όμορφο κόσμο».

Μια άλλη ζωή

Τώρα, η Simpson «δεν μπορεί να πιστέψει» ότι έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που πήρε την απόφαση να κόψει το αλκοόλ. «Αισθάνομαι σαν να έχουν περάσει δύο», συνέχισε. «Νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Υπάρχει τόσο πολύ στίγμα γύρω από τη λέξη αλκοολισμός ή την ταμπέλα του αλκοολικού. Η πραγματική δουλειά που έπρεπε να γίνει στη ζωή μου ήταν να αποδεχτώ πραγματικά την αποτυχία, τον πόνο, τη συντριβή και το αυτο-σαμποτάζ».

Jessica Simpson: Ο γυμναστής της εξηγεί πώς έχασε... 45 ολόκληρα κιλά σε έξι μήνες

Τελικά, το πρόβλημα ήταν πολύ βαθύτερο από το αλκοόλ. «Το ποτό δεν ήταν το θέμα. Εγώ ήμουν», έγραψε. «Δεν αγάπησα τον εαυτό μου. Δεν σεβάστηκα τη δική μου δύναμη. Σήμερα το κάνω». Τέλος, έκλεισε το συναισθηματικό της ποστ στα social media λέγοντας ότι αντιμετώπισε τους φόβους της και «αποδέχτηκα τα κομμάτια της ζωής μου που είναι απλά λυπηρά. Παραδέχομαι την προσωπική μου δύναμη με ψυχικό θάρρος», έγραψε. «Είμαι πολύ ειλικρινής και απόλυτα ανοιχτή. Είμαι ελεύθερη».