Κώστας Δίγκας: «Ο ρόλος μου στη Λάμψη μου έκανε ζημιά»

01.12.2021
Κώστας Δίγκας: «Ο ρόλος μου στη Λάμψη μου έκανε ζημιά»
«Ήθελα να φύγω νωρίτερα από τη Λάμψη, αλλά υπήρχαν συμβόλαια κι έτσι έφυγα στα τέσσερα χρόνια»,

Στην δημοφιλή σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Κώστας Δίγκας. Ο ηθοποιός παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην κάμερα της εκπομπής Mega Καλημέρα και μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του Ρένου στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1.

Όσα είπε:
«Από πλευράς αναγνωρισιμότητας, ο ρόλος μου στη Λάμψη ήταν κομβικός, αλλά καλλιτεχνικά δεν με βοήθησε, μάλλον ζημιά μου έκανε. Μετά τη Λάμψη, κανείς δεν μου πρότεινε δουλειά. Στιγματιστήκαμε, δεν βρίσκαμε δουλειά, κανένας από εμάς. Είχα ταυτοποιηθεί ως Ρένος, ήταν μια δύσκολη περίοδος. Ήθελα να φύγω νωρίτερα από τη Λάμψη, αλλά υπήρχαν συμβόλαια κι έτσι έφυγα στα τέσσερα χρόνια», δήλωσε αρχικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην επαγγελματική του πορεία μετά τη Λάμψη. «Δεν έχω καμία επαφή με τον Χρήστο Πολίτη, έχω να τον δω από τότε που σταματήσαμε τη Λάμψη. Κάποιες φορές είχα μερικές ακραίες εκφράσεις θαυμασμού. Αυτός ο πανικός που είχε γίνει τότε με τη Λάμψη δεν είχε προηγούμενο. Αντιμετώπισα δύσκολα περιστατικά στις συνεργασίες μου, αλλά δεν ήμουν και από τα καλά παιδάκια, ήμουν σκληρό παιδί», είπε χαρακτηριστικά.

Για το κίνημα του #MeToo και τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του θεάματος, ο ηθοποιός δήλωσε πως πάντα υπήρχαν: «Στον χώρο μας ήταν γνωστό ότι υπήρχε σεξουαλική παρενόχληση. Ο βιασμός, βέβαια, είναι άλλο πράγμα».

Τέλος, αναφέρθηκε στον τρόπο που αντιμετώπισαν οι γονείς του το ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός και στην κόρη του που ακολούθησε τα βήματά του. «Η κόρη μου είναι ηθοποιός. Είμαι υπέρ του να κάνει ό,τι θέλει. Όταν είπα στους γονείς μου ότι θα γίνω ηθοποιός, μου είπαν “τρελάθηκες; Δεν θα έχεις να φας”. Με την κόρη μου είμαστε πιο πολύ φίλοι, είμαστε πολύ αγαπημένοι», είπε κλείνοντας ο Κώστας Δίγκας.